Erdemir Grubu, Dünya Çelik Birliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “İSG Günü” uygulamasına katılacak

 

Kazasız üretim hedefini mümkün kılacak güvenlik kültürü oluşturulmasının ve sürdürülmesinin bilinci ile hareket eden Erdemir Grubu, Dünya Çelik Birliği tarafından düzenlenen “İSG Günü” uygulamasına katılarak, tesislerinde İSG bilincinin önemini vurgulayan çalışmalarını artırarak sürdürüyor. “Hiç durmaksızın sürdürdüğümüz İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarımızı geçen yıl başlattığımız İSG Günü uygulamasıyla bu yıl da sürdürerek pekiştiriyoruz; amacımız çalışanlarımızda İSG bilincini geliştirmek ve sürekli iyileştirme sağlamaktır” sözleriyle sektördeki tüm kuruluşları “İSG Günü” uygulamasına katılmaya davet eden Erdemir Grubu yetkilileri, edindikleri bilgi ve deneyimleri de diğer kurumlarla ve sektörlerle paylaşmaya hazır olduklarını dile getirdiler.

“Daha güvenli çelik Endüstrisi” sloganıyla düzenlenen etkinlikle ilgili olarak yapılan açıklamada “İSG Günü” uygulamasına Erdemir Grubu şirketlerinden Erdemir ve İsdemir tesislerinde bütün fonksiyonların yönetici ve çalışanlarıyla birlikte katılacağı, bu kapsamda saha denetimlerinin yapılacağı ve elde edilen sonuçların Dünya Çelik Birliği ile paylaşılacağı dile getirildi. Erdemir Grubu yetkilileri, “Olası iş kazalarına neden olabilecek olayların önlenebilir” olduğuna dikkat çekerek bu doğrultuda yoğun çaba sarf ettiklerini belirttiler.

 

İSG Günü Uygulaması 

Dünya Çelik Birliği tarafından ilki geçtiğimiz yıl yapılan “İSG Günü” uygulaması demir çelik sektöründe en çok yaşanan 5 kaza tipinin nedenleri üzerine odaklanarak bu kazaların engellenmesine yönelik bilincin pekiştirilmesini hedefliyor. Dünya Çelik Birliği üyesi kuruluşların 28 Nisan’da yapacağı saha denetimlerinde “Makinelerin Hareketi”, “Yüksekten Düşmeler”, “Cisim Düşmeleri”, “Gazlanma ve Patlamalar” ve “Tavan Vinçleri”  konularına odaklanılacak ve bu tip kazalarda risklerin nasıl önlenebileceği değerlendirilecek.

 

Bu yılın Odak Konusu Hareketli Makinelerde Güvenilir Kilitleme Sistemleri

“İSG Günü” uygulamasında bu yıl makinelerin hareketi ve bu hareketten kaynaklanan tehlikelerin giderilmesine yönelik güvenilir kilitleme sistemleri üzerine odaklanılarak bu yönde çalışmalar gerçekleştirilecek.

 

Hedef Kazasız Çelik

Dünya Çelik Birliği Genel Direktörü Dr. Edvin Basson konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Çelik endüstrisinde nihai hedef kazasız çelik, güvenli çelik ve sıfır kazalı sağlıklı çalışma ortamlarıdır. 2014 yılında başlattığımız sektörel bazda ve geniş ölçekteki İSG Günü” uygulamamızdan dolayı mutluyuz. Tüm çelik üreticilerini ve ilgili organizasyonları, sektör için önem arz eden “İSG Günü” uygulamasına katılmaya davet ediyorum” diyerek konunun önemini bir kez daha vurguladı. 

Dünya Çelik Birliği Başkanı Dr. Wolfgang Eder “İSG’de mükemmellik, mükemmel iş sonuçlarına ulaşmamızı sağlar. Bizim en kıymetli varlığımız olan çalışanlarımız için kazaların ve hastalıkların önlenmesi aynı zamanda rekabet avantajı getirir. Bazı işletmelerde yıllardır iş kazası yaşanmadan çelik üretimine devam edilmektedir. Bu durum, endüstrimizde çalışan her ferdin hedefi olmalıdır. Başarılı İSG programlarının altında tüm çalışanların ve taşeronların proaktif yaklaşımı, güçlü liderlik, yönetimin direkt katılımı ile deneyimlerin ve bilgilerin paylaşımı yatmaktadır” dedi.

Erdemir Grubu yetkilileri uzun yıllardır yatırım yaptıkları İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki çalışmalarını, Kurumsal Sosyal Sorumluluk kapsamında ilişkide bulundukları iş ortakları ve diğer KOBI’ler ile paylaşmak üzere şekillendirdiklerini belirttiler.