Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ile Erdemir OYAK Maden Metalurji Grubu arasında Rektörlük Toplantı Salonu’nda AR-GE işbirliği toplantısı gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama gönderilen BEÜ “Üniversitemizin tanıtımıyla başlayan toplantıda karşılıklı çalışma alanları, proje ortaklıkları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.” Bilgisini verdi.

Üniversitenin açıklaması şöyle:

Toplantıda Erdemir OYAK Maden Metalurji Grubu ile yapılacak işbirliği çerçevesinde; Alaplı Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Metalurji Programı’nın öğretim plan ve araştırmalarına destek olunması, veri madenciliği, otonom sistemler, iş sağlığı güvenliği, çalışan ergonomisi, matematiksel modelleme, korozyon, zemin iyileştirme, sürekli eğitim merkezi aracılığıyla eğitim programları (formenlerin bilgisayar kullanımı, ofis programları, iş sağlığı ve güvenliğinde A,B,C grubu sertifikaları, intihal programının ortak kullanıma açılımı, kütüphane alt yapısı ve veri tabanlarından yararlanma, örgütsel davranış, kişisel gelişim, iş kazalarının önlenmesi) başlıkları ele alındı. Toplantıda, Sağlık Uygulama Araştırma Merkezi tarafından Erdemir personelinin sağlık taramasının yapılması, yanık ünitesinin oluşturulması, Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda tezli yüksek lisans ve doktora programlarının açılması konuları da görüşüldü.

Olumlu ve verimli geçen toplantı sonucunda, Erdemir OYAK Maden Metalurji Grubu müdürleri ile üniversitemizden AR-GE konusunda deneyimli akademisyenlerimizce ortak yürütme kurulu oluşturuldu. İşbirliği sürecini yönetmek amacıyla ortak bilgi paylaşım portalı kurularak, proje çalışmalarına başlanmasına, oluşturulacak alt çalışma gruplarıyla bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerde işbirliğine gidilmesine karar verildi. Toplantıda üniversitemiz akademisyenlerinin çalışma alanları ve proje ortaklığı yapılabilecek konular üzerine Erdemir OYAK Maden Metalurji Grubu’nda seminerler vermesi ve böylece işbirliğinin başlatılması kararlaştırıldı.

KATILANLAR

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Erdemir AR-GE Direktörü Dr. Oğuz Gündüz, Bütçe Müdürü Ramazan Çelik, Haddehane Müdürü Kadir Kundakçı, Kurumsal İletişim Müdürü Pınar Elmas Adalı, İş Güvenliği ve Çevre Müdürü Mehmet Sinan Konuralp, Eğitim Müdürü Ayşegül Ocaktan, Elektronik Otomasyon Müdürü İsmail Nural katılırken; Üniversitemizden, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap ve konu ile ilgili akademisyenler katıldı.