Kdz. Ereğli’deki Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerden Enis Kıran haber merkezimize gönderdiği yazılı açıklamasında, ilçe gündemini değerlendirdiğini bildirdi.

Kıran’ın gönderdiği iletideki görüşleri şöyle:

Önümüzdeki aylarda yapılacak Ticaret ve Sanayi Odası ile Deniz Ticaret Odası seçimlerinde başkan ve yönetici adaylarına başarılar diliyorum. Mutlak suretle her başkan adayımızın yöremizi ileri düzeye taşıyacak yeni projeleri vardır. Geçmişi eleştirmeden, ancak geçmişteki yanlışları görüp ders alarak Ereğli üzerindeki ölü toprağı kaldırmamız gerekmektedir. Kaymakamımızın önderliğinde, başta Belediye Başkanımız olmak üzere sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin Ereğli'yi iyileştirecek sorumluluğu üstlenerek ortaya çıkan sorunları çözmemiz gerekmektedir. Son beş yıla baktığımızda, yöre olarak ekonomik, sosyal ve kültürel yönden çok gerilerde kaldık. Bu zincir halkasına spor branşlarını da eklediğimizde yöremizin durumu parlak gözükmemektedir. Terazinin bir kefesine ekonomiyi, diğer kefesine de sosyal ve kültürel değerleri koyduğumuzda istenilen ağırlık değerlerinin düşük kaldığını çok rahat söyleyebiliriz. Bu değerlerin yükseltilerek istenilen koşullara ulaşılmasıyla halkımızda gözle görülür bir mutluluk hasıl olacaktır. Sağlanacak düzenli yaşam ile birlikte gülen insan sayısı hızla artacaktır. Kaynakların doğru yerde ve doğru zamanda kullanılması akılcı politika ve barışçıl yollarla sağlanır. Ülkemizin göz bebeği olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının yöremizde bulunması bizlerin en büyük kazanımıdır. Bu noktada ortak müştereklerde Erdemir ile anlaşılıp, şehrimizin ve Erdemir'in menfaatleri doğrultusunda ortak katkılar sağlanarak hem şehrimizin hem de Erdemir'in karşılıklı istekleri sağlanmalıdır. Böylelikle, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları bu yönde yapılanırken yöremiz de ekonomik olarak yeniden inşa edilir. Hatta özlemini duyduğumuz sportif başarılar da sağlanır.

Doğru yöntemlerin hayata geçirilmesiyle başlayan yapılanma başka şehirlere göçü durdurup, nüfus artışına da etki sağlarken; teşviklerin de habercisi olacaktır. Kurumsal dayanışma ve çalışmaların yaşadığımız dönemde bir zorunluluk olduğu düşünüldüğünde, yöremiz için Erdemir ile birlikte çalışmak şehrimizin acilen çözülmesi gereken sorunlarına çare olacaktır. Sağlık ve eğitim sektöründe atılacak adımlar ve yenilikler desteklenmelidir. Örneğin; yöremizde kurulacak bir üniversitenin şehrimize yeni bir dinamizm kazandıracağı aşikardır. Coğrafi yönden büyük şansa sahip Ereğlimiz başta turizm olmak üzere limanlarıyla ihracata ve ithalata yön verecek düzeydedir. Bu konum, çoğu yatırımın da önünü açacaktır. Son yıllarda yakın komşu illerimizden Düzce, Karabük ve Bartın oluşturdukları birlik neticesinde büyük yol kat edip, sorunlarını çözmeyi başarmışlardır. Ekonomik verilerin pozitif yöndeki yükselişinin üretimle bağlı olduğu düşünüldüğünde, yatırım ve üretim yolu birlikte olmaktan geçer. Her birey de bu faydadan, gelirini yükseltici pay alır.

Sözün kısası; müşterek olarak hazırlanacak doğru ve planlı projeler hayata geçtiğinde, şehrimiz baştan aşağı yeni bir çehreye kavuşacaktır. Tutarlı olarak geliştirilen politikalar yönümüzü ve ufkumuzu açacaktır. Bu enerji ve potansiyel yöremiz halkında bulunmaktadır. Barışlar, başarı ile birlikte sevgi ve mutluluğu da beraberinde getirir. Seçim sonuçları ne olursa olsun, yarış bittiği an yönetim başkanı ve ekibinin arkasında kenetlenerek Ereğlimize kabus gibi çöken bu tabloyu değiştirmek bizlerin asli bir görevidir. Bu sorumluluk bilinciyle birbirimizi kucaklayıp, yaşanan sıkıntılı süreç zaman kaybetmeden aşılmalı, hak edilen refah dolu günler yakalanmalıdır. Geçen aylarda il olma adına uğraş veren yöre yöneticilerimizi kutlarken, şahsi görüşüm Ereğlimizin zaten uzun yıllar öncesinden beri “İL OLMA” niteliklerini taşıyor olmasıdır. Elbette geç kalınmıştır. Belki de sağlanacak bu beraberlikle beklenen büyük özlem sona erecektir.