Nisan ayında gerçekleşecek Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerinde adaylığını açıklayan Arslan Keleş, ekip arkadaşları ile AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ı ziyaret etti.  Keleş; ziyarette yaptığı konuşmada, ilçedeki Ticaret ve Sanayi Odası’nın bin 800 civarında üyesi olan en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatarak, “Şehrimizin ekonomik gidişatını pozitife çevirmek, bundan sonraki süreçte şehre yeni kazanımlarda bulunmak ve şehrimizin istihdam anlamında büyümesine katkı sağlamak için arkadaşlarımız ile birlikte bir yola çıktık. Nisan’ın ilk 15 günü içerisinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın organ seçimleri yapılacak. Bizler de Ereğli’de bugüne kadar bir şeyle yapan bir ekip olarak elimizi taşın altına koymak istedik. Bundan sonraki süreçte yöntemi ve üslubu biraz daha değiştirerek, daha çok üye odaklı, siyasilerle ve atanmışlarla daha koordineli çalışıp şehrin büyümesine katkı sağlamak istiyoruz.

 

"TEK BİR AMACIMIZ VAR"

Derdimiz kimse ile kavga etmek ya da problem üretmek değil. Tek bir amacımız var. Ereğlimizin daha iyi bir noktaya gelmesini sağlamak. Bunun için bir takım çalışmak yapmak gerekiyor. Zonguldak iline has sektörel teşvik ya da teşvikte bulunduğumuz 3’üncü bölgeden, dördüncü bölge hatta beşinci bölge teşvik olanaklarından yararlanmamız gerekiyor. Bu konuda Düzce ve Bartın bizim en büyük rakibimiz. Fakat bu şehrin bir takım dinamikleri var. Madencilik ve demir çelik bu şehrin olmazsa olmazı. Sektörel teşvik bizim başlıca hedefimiz olacaktır.”ifadelerine yer verdi.

 

“ŞEHRİMİZ HEP KAYBEDENLER KULÜBÜNDE”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ilçede yapılan bir toplantıda Ereğli’de her şeyin yolunda olduğu gibi söylemlerde bulunduğunu hatırlatan Keleş, “ama tablonun biz öyle olmadığını biliyoruz. Şehrimizin en büyük sorunu istihdam, bu sorunu acil çözmek gerekiyor. Üniversite konusunda da 2013’ten 2017’ye kadar olan süreçte öğrenci sayısındaki artış toplam 800 kişi, toplam öğrenci sayısı da 3 bin 600 civarında. Şehrimizin nüfusu 110 bin Alaplı’nın nüfusu ile baktığınız zaman Alaplı’da 2 bin 700 öğrenci var. Rektör hocamızın nüfusun yüzde 10’u kadar bir öğrenci hedefi vardı. Ama maalesef 2013’ten bu yana bu olmadığı gibi mevcut pedagojik formasyon öğrencileri de Ereğli’de eğitim öğretim göremez hale geldi. Şehrimiz hep kaybedenler kulübünde. Amacımız eksiye olan gidişatı pozitife çevirmek. Bize fırsat verilirse Ereğli’de birçok şeyi nasıl değiştirebileceğimizi hep birlikte çalışarak göstermek istiyoruz.”diye konuştu.

 

ÇAKIR, KELEŞ VE EKİBİNE BAŞARI DİLEDİ

AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır da ziyaretlerinden dolayı Keleş ve ekibine teşekkür ederek, “çıkmış olduğunuz adaylık yolunda başarılar diliyorum. Ticaret ve Sanayi Odası çok önemli bir kurum. Ereğli’nin ticaretine yön verecek, sıkıntıların çözümünde başrollerde oynayacak bir kurum. Ondan dolayı bu seçimi önemsiyoruz. Sizlere de başarılar diliyoruz.”dedi.

 

“ŞEHRİN TURİZM GİBİ YENİ SEKTÖRLERE AÇILMASI LAZIM”

Kamu yatırımlarının şehre kazandırılması anlamında üstün bir mücadele verdiklerini söyleyen Çakır,  Ama ailelerin ekonomisinin kalkınmasını sağlayamadığınız zaman bu yaptığınız hizmetler maalesef yeterli olmuyor. Vatandaşın gözünde eve giren ekonominin daha da arttırılması, şehrin nefes almasının arttırılması lazım. Bu çerçevede hareket ediyoruz.  Şehrin yeni sektörlere de açılması lazım. 3-4 senedir söylüyorum turizm ile ilgili mutlaka bir atılım yapılması lazım. Her malın nasıl bir alıcısı varsa, turizmde de her türlü bölgenin, yerin bir alıcısı var. Önemli olan uygun alıcıyı planlayıp onunla şehri buluşturmak. Bu Arap turizmi olur, yayla turizmi olur, deniz turizmi olur ya da farklı alan olur bu konuların uzmanları var. Biz onlara her türlü yardımcı olacak bir konumdayız. Bölgemize baktığımızda işsizlik konusuna baktığımız zaman da en sıkıntılı durumda olan bizim şehrimiz. Geçmişten gelen rahatlığın sıkıntılarını yaşıyoruz. Boru profilcilere bakıyorsun Akçakoca’dalar ama Demir-Çelik burada, üniversiteye bakıyoruz ilgilenmemişiz Alaplı’ya göndermişiz bugün çırpınıyoruz üniversiteyi büyütelim Ereğli’de olsun diye.”şeklinde konuştu.

 

KİBAR HOLDİNG ÖRNEĞİ

Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz zamanlarda Fiziksel Engelliler Derneği’nde bir sandalye dağıtım töreni vardı. Kibar Holding’in sahibi Asım Kibar ve hanımı da oradaydı. Orada Ereğli’ye bir yatırım yapmayı düşünür müsünüz diye konuştuğumuzda bana; ‘ben geçmişte Erdemir ile ortak bir olay düşündüm, beni Ereğli’den kovmaktan beter ettiler’ dedi. OSB’nin yarısına talip olmuşlar Erdemir ile beraber galvanize sac üretecekler. O gün şehrin ekonomisi iyi iken öngörü sahibi olup 20 yıl sonrayı düşünemeyen insanlar bugün bu çektiğimiz sıkıntılara sebebiyet verdi. İlçedeki bütün STK’ların bu tür konularda sesini çıkarması lazım. Yanlış yapan milletvekiliyse, ilçe başkanıysa, belediye başkanıysa, Valiyse, Kaymakamsa, Ahmet ise Mehmet ise her kimse kanuni çerçevede üyelerinin hakkını mutlaka savunmak zorunda. Bulunduğumuz koltuklar bize bu görevi veriyor.

 

“ERDEMİR İLE CİDDİ SIKINTILARIMIZ VAR”

Erdemir ile ilgili de çok ciddi sıkıntılarımız var. Taşeronda olup da kadroya geçmeyi bekleyen 60-70 kişi var. 13 sene önce mülakata alınmış ama bir türlü kadroya geçirilmeyen işçiler var. Dışarıdan sürekli eleman alınıyor; bize geldiği zaman ODTÜ ya da Boğaziçi mezunu isteniyor ama bakıyoruz başkalarına gelince Sakarya mezunu demir çelikte iş başı yapıyor. Ereğlimize ve çevreye verdiği etkiyi hepimiz biliyoruz. Hiçbir sanayinin sıfır olumsuz etkisi vardır diyemeyiz. Bu etkinin karşılığında mutlaka sosyal sorumluluklarıyla ya da diğer alanlarla bu açığı kapatması lazım. Kapatıyor mu, kapatmıyor. Şampiyonluk mücadelesi veren belediyespora bile 1 TL katkısı yok. Hadi kendi spor takımlarını kapattın ama bu spor Erdemir’de çalışanların çocukları, şehirde yaşayanların çocukları için de önemli. Kötü alışkanlıklardan uzak tutma adına, birlikte ekip ruhunu bir araya getirme adına da önemli. Yeni neslin en büyük sorunu bireysellik, tek başına bilgisayar başında zaman geçirme. Bu konularda da yardımcı olmayacaksa biz buna sesimizi çıkarmayacak değiliz. Erdemir ise Erdemir, A ise A, B ise B. Ama hepsi şehir menfaati için olacak. Bizim şahsi hiçbir talebimiz olmadı, olmaz da"