Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek’in açıklamasına yanıt veren Kdz. Ereğli Demokrasi Platformu Sözcüsü Niyazi Özcan, hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadığını belirti.

Civelek’e eleştiriler yönelten Özcan, 950 kamyoncu esnaf sayısının 80-90’a düştüğünü de öne sürerek kalıcı çözümün Erdemir ile yapılacak  sözleşmeye bağlı olduğunu vurgulayarak aynen şöyle dedi:

 

ESNAF AĞIR TAHRİBATLAR YEDİ

 

“Sayın Cevdet Civelek beyin beni uyarmasını değil beyefendinin uyanmasını diliyorum. Ereğli’de 950 kamyoncu varken sormazlar mı adama; sen ne işle iştigal ediyordun? Bugün bu sayı 80-90 civarında. Niyazi Özcan, siz güzel bir iş yapacaksınız da, ben karşı çıkacağım, öyle mi? Sen kendin bile inanmazsın. Ben diyorumki;  bu kadar ağır tahribat yemiş bir esnafın, biraz ayakta duranlarıda yok etmeyelim, yap üç yıllık sözleşme Erdemir ile, esnaf borçlanmalarını ona göre yapsın.  Seçimleriniz yaklaştığı için insanların geleceğiyle oynamayın. Kendinize  güveniyorsanız, Erdemir’den sözleşmeyi yapın,çıkın insanların karşısına ve deyin ki; “Evet arkadaşlar, işte yol haritamız. Çekeceğimiz tonaj budur, fiyatımız budur.

 

HELAL EKMEK MÜCADELESİ

 

Seçim zamanı yaklaştıkça çirkin oyunlarınıza insanları alet etmeyin. Bu bir kalkınma politikası değil, var olan ayak ta durmaya çalışan nakliyeciyi yok etme politikasıdır. Bilmiyorsan gel sor nezaman sordunda, tek bir kelime benden yanlış bilgi aldın? Kim olursa olsun, babamın oğluda olsa ben doğru bildiğimden ayrılmayacağım.İstediğiniz kadar beni yorma politikası uygulayın. İnananlar yorulmaz. Hayatımda asla hiç kimsenin ekmeğiyle oynamadım.Bir yerde helal ekmek mücadelesi varsa, orada Niyazi Özcan vardır. Bizler Ereğli’de yaşayacağız. Ereğli’mizin en güzel yerde olması için herzaman mücadeleye varız.

 

ERDEMİR GAZ BIRAKTI KAMUOYUNU AYDINLATMALIDIR

 

Erdemir 23 Şubat 20016 Salı günü saat 14.00civarı Bağlık Kapı Bölgesi’ne bir gaz bırakmıştır. Çok ağır bir koku bölgeye yayılmış olup, insanların üstünde bir etkisi olup olmayacağı endişe yaratmıştır. Kamuoyuçokacil olarak aydınlatılmalıdır .Kdz. Ereğli’de kirlilik oranı seviyesi ölçülemez hale gelmiştir. Merak ediyorum Erdemir filtreleri hiç değişmiş mi?

 

Makam sahibi insanlar bıraksınlar kavgayı, bir araya gelsin. “Yandım Allah” diyor Ereğli. Allah yar ve yardımcımız olsun.”