AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Erdemir ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdemir Ar-Ge Merkezi'nin Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı açılış töreninde gündeme getirilen 50. Yıl Erdemir Kimya ve Metalurji Fakültesi sözünü Erdemir'den tutmasını isteyen Milletvekili Çaturoğlu, konuyu sonuna kadar takip edeceğini vurguladı.

Erdemir'den zaman zaman hayret ettiği uygulamalar duyduklarını ve bundan ürktüklerini anlatan Çaturoğlu konuya ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bölgemizin bir gerçeği de Erdemir. Erdemir’i konuşmadan biz Ereğli ve Alaplı’yı Zonguldak’ı konuşmuş olmayız. Basına da yansıttık Erdemir’in bizzat Bilim ve Sanayi Bakanımız Fikri Işık buraya geldiğinde bizzat orada yönetim kurulu başkanları ile verilmiş olan 50. Yıl hatırasına bir Metalurji ve Kimya Fakültesi sözü var. Biz halen bu sözün yerine getirilmesini kamuoyu adına bölge halkı adına takipçisiyiz, yapılana kadar da takip edeceğiz. Bu söz verilmiştir bunun şahitleri vardır. Gizli kapaklı bir iş değildir, yerine getirilmesi gerekir. Erdemir gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin güzide bir kuruluşunun bu sözünün altında kalmayacağını düşünüyoruz. Bölgenin Erdemir bu bölgede iş yapan esnafımız ve sanayicimize daha fazla ilgi ve alaka göstermesi gerektiğini düşünüyoruz. Erdemir’den zaman zaman hayret ettiğimiz uygulamalar duyuyoruz bu bizi ürkütüyor"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)