*Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'ndan yapılan açıklamada, Genel Müdür Oğuz Özgen'in OYAK tarafından uyarıldığına dönük haberlerin doğru olmadığına vurgu yapılırken, OYAK yönetimi, Ereğli'de son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili olarak herhangi bir toplantı yapmamış ve OYAK üst yöneticileri arasında, bu yönde kesinlikle bir konuşma veya görüşme cereyan etmemiştir denildi.

*Kdz. Ereğli Belediye Başkanı ve Türk Metal Sendika yöneticileri arasında başlayan ve devam eden polemikle ilgili yayımlanan bazı haberlerde; OYAK'ın Erdemir Genel Müdürünü uyarmaya dönük olarak yayımlanan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

***Erdemir'den konuyla ilgili yapılan açıklamada verilen haberlerin tek bir kelimesi  dahi gerçek olmayıp,  külliyen yalan, uydurma  ve  hayal mahsulüdür sözleri kullanıldı. Erdemir açıklamasında şu görüşlerini ifade etti:

Haberlerde uydurulduğunun aksine, OYAK yönetimi, Ereğli'de son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili olarak herhangi bir toplantı yapmamış ve OYAK üst yöneticileri arasında, bu yönde kesinlikle bir konuşma veya görüşme cereyan etmemiştir.

Şirket Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN, görevlerini mevzuat ve genel talimatlar doğrultusunda sorunsuz olarak yürütmeye devam etmektedir. OYAK Yönetimi her zaman olduğu gibi bugün de Şirket Genel Müdürü Oğuz ÖZGEN'in yanındadır.

Hal böyle iken, söz konusu haberde yer alan uydurma bilgilerin nasıl bir ruh haliyle yazılabildiği anlaşılamamıştır."