AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, ilçede yapımı tamamlanan ancak bazı eksikler nedeniyle hizmete açılamayan Ortaokulun 2016-2017 Eğitim öğretim dönümün 2 yarısında hizmete açılacağını açıkladı.

Yavuz’un  açıklaması şölyle:

“Sözleşmesi 27.04.2015 tarihinde yapılan Alaplı Ortaokulunun inşaatı müteahhit Mehmet Ali Aktoğan tarafından yapılmıştır. Okulun geçici kabulü ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel İdare tarafından yapılmıştır.  Geçici kabulde eksiklikler tespit edilmiş, bunlar yüklenici tarafından giderilmiştir. Ancak halen bir kısım eksiklikler vardır. Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun girişimleri ile bu eksiklikler müteahhidin hak edişi teminatından kesilmek suretiyle özel idare tarafından yaptırılacak ve okul 2016-2017 ders yılının ikinci yarısının başında açılacaktır.”






ERDEMİR OKUL YAPMAKTAN VAZGEÇTİ

“Öte yandan yine Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu’nun Belediye Başkanı olduğu dönemde Erdemir nezdinde yapmış olduğu girişimler neticesinde Alaplı İlçemize bir lise yapılması o günkü Erdemir Yönetimi tarafından kabul edilmiştir. Okul yeri olarak Tepeköy, Karşıyaka ve Yeni Siteler mahalleleri olmak üzere 3 ayrı yer gündeme gelmiş ve bunlardan Erdemir ile de mutabakat içerisinde şu an ortaokul yapılmış bulunan hastanenin yanındaki arsa okul yeri olarak seçilmiştir. Bunun üzerine Erdemir tarafından okulun inşaat ihalesi yapılmış ve ihale Akçakocalı bir müteahhitte kalmıştır. İhale sözleşmesi imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır. Ancak inşaat başlanacağı sırada Erdemir’in özelleştirilmesi nedeniyle OYAK grubu yönetimi devralmıştır. Kurumsal ve Sosyal sorumluluk prensibi gereği inşaat yapılıp Milli Eğitime devredileceği yerde sözleşme iptal edilmiş dolayısıyla Alaplı’ya okul yapmaktan vazgeçilmiştir.”