"Ereğli'de istihdam yaratan böyle bir yerin dumanını tozunu telafuz ediyor isek bu tip şeylere de maruz kalıyorsak bir gün bu halk, patlama yapıp o kapının önüne binlerce insan gelirse de kimse şaşırmasın"

 

"Ereğli'de birlik ve beraberliğin sağlaması için adım atılması gerekirken ve biz bu her türlü adımın içerisinde olduğumuzu beyan ederken ilçenin önde gelen kuruluşun bu tür ayrım yapması insanları ötekileştirmesi hiç doğru ve bir davranış olmamıştır ayrıca içinde bulunduğumuz mübarek aya da saygısızlık olmuştur"

 

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Erdemir tarafından düzenlenen ve Alaplı ilçesi ile Ormanlı, Kandilli, Gümeli Belde Belediye Başkanlarının davet edilmediği iftar programına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret eden Başol, Erdemir Yöneticilerinin mübarek Ramazan ayında düzenlediği iftar programında ayrımcılık yaptığını vurguladı.

 

"BİZ ASARIZ, BİZ YAPARIZ"

Başol konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ormanlı Belediye Başkanı olarak, Erdemir yönetim kuruluna ve yöneticilerine tavsiyede bulunmak istiyorum. 'Bu Erdemir buraya hangi yıllar kurulmuş, niçin kurulmuş, kimler tarafından kurulması sağlanmış?' bunun bir tarihine bakılmasını arz ediyorum. Biz Erdemir'in özelleştirme sürecinde yabancı sermayeye gitmesin yerli sermaye alsın dedik. Gördük baktık ki, 'biz yaparız, biz asarız' şekilde kendileri çalıp kendileri oynuyorlar.

 

"O KAPININ ÖNÜNE BİNLERCE İNSAN GELİRSE KİMSE ŞAŞIRMASIN"

Biz Ereğli halkı olarak eğer Ereğli'de istihdam yaratan böyle bir yerin dumanını tozunu telafuz ediyor isek bu tip şeylere de maruz kalıyorsak bir gün bu halk, patlama yapıp o kapının önüne binlerce insan gelirse de kimse şaşırmasın.

 

"TAZMİNATLARA EL KOYUYORLAR"

Erdemir'de 25 yıl çalışıp tazminatına el koyup yerine çocuklarını alıp Ereğli'deki gençlerin önünü tıkamak ile kendilerini birşey mi yaptıklarını sanıyorlar? Hem o çalışanın kıdem tazminatına el koyuyorsunuz hem de onun yerine aldığınız insanı yok pahasına çalıştırıyorsunuz. Bu kirli havayı telafuz eden gençler bu insanlar ne olacak? Kdz.Ereğli'ye yüzünüzü dönme zamanı sizin çoktan geçmiştir.

 

"MÜBAREK AYA SAYGISIZLIK OLDU"

Siz bir iftar yemeği verip birilerini çağırıp birilerini de ötelemek ile ne yapmak istiyorsunuz? Bir gün bizlere de işiniz düşerse hiç şaşırmayın. Ereğli'de birlik ve beraberliğin sağlaması için adım atılması gerekirken ve biz bu her türlü adımın içerisinde olduğumuzu beyan ederken ilçenin önde gelen kuruluşun bu tür ayrım yapması insanları ötekileştirmesi hiç doğru ve bir davranış olmamıştır ayrıca içinde bulunduğumuz mübarek aya da saygısızlık olmuştur.

 

TEK GERÇEK BÖLGEDİR

İktidarla, muhalefetle her zaman önce yaşadığımız memleket diyerek hareket ediyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Parti, makamdan daha ziyade bizler için tek gerçek olan şey yaşadığımız bölgedir. Ben Ormanlı Belediye Başkanı olarak işçilikten emekli olan birisiyim. Ne yapmak istiyorsunuz, bunun ile ilgili daha söylenecek çok şey var ama içinde bulunduğumuz ayı da ön planda tutarak herkese hayırlı ramazanlar diliyorum"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)