Olağanüstü meclis toplantısında Erdemir yönetiminin uygulamalarını eleştiren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, "İşadamlarımız herkes Erdemir Ereğli'ye sırtını döndü diyor ısrarla ısrarla ama dönmemiş hem dönüp hem de gözünü de kapatmış" dedi.


Yaklaşık 5-10 bin futbol severin maçlarını izlediği Kdz.Ereğli Belediyespor'un Erdemir Stadında oynadığı karşılaşmada Ereğli seyircisine eziyet çektirildiğini anlatan Başkan Uysal, "Erdemir tarafından kapılar açılmıyor. O kadar seyirci uzun yol kat ederek o stada geliyorlar. Ereğli seyircimiz Erdemir stadına girerken eziyet çekmiştir, bunun başka bir açıklaması yoktur. Benim terbiyem bu kadar. Düşünün Kdz.Ereğli Belediyesi orada 2 saat top oynayacak yönetim tarafından teminat mektubu isteniyor ve protokol imzalattırılıyor" ifadelerine yer verdi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin Olağanüstü toplantısında konuşan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Erdemir yönetiminin uygulamalarına tepki gösterdi.

 

"EREĞLİ RİSKLİ ŞEHİR"

Yeni yılı kutlayan gazeteci Doğan Gönüllü'nün sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Uysal, Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri ile yaptığı sohbet sırasında söylediği "riskli şehir" söylemlerine değinerek, "Bir şehrin verdiği aldığından çok ise o şehirde yaşamak kişi ve kurumlar için kazançlı haline gelir. Şehrin verdiği daha çok olmalı. Bizler belediye olarak çalışmalarımızı hep bu yönde sürdürüyoruz. Kendimize hep şu soruyu soruyoruz?, "10-20 yıl sonra biz kendimizi nerede görmek istiyoruz? Nasıl bir şehir hayali kuruyoruz? Bunların hepsini planladık ve bu yolda da adımlar atıyoruz. Tüm konularda çalışmalarımız devam ediyor. Riskli şehir demek ile hem fırsatları bul hem de tehditleri çok. İşte bu şehir sanıyorum sizler de katılırsanız bizim şehrimize uyuyor" dedi.

 

"HERKES SORGULAMALI"

Uzunmehmet Araştırma Merkezi ve Müzesinin yanı sıra ünlü ressam Osman Zeki Oral isminin yaşatılacağını anlatan Başkan Uysal şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin tarihi kimliği, kişilikleri belli. Kişiler çok önemli dedik. Uzunmehmet Araştırma Merkezi ve Müzesi, Kestaneci Mahallesi'ndeki o alanı düzenleyeceğiz. Yine Osman Zeki Oral ile ilgili de bir ressamımız için çalışma atelyesi kurarak, yarışmalar düzenleyip ismi hafızalarda devam etmesini sağlayacağız. Şehrin rakiplerini tanıdık aslında, bizim şehrimiz nasıl bir şehir olabiliri nasıl rakiplerimiz olabilir, bu tanımlamalarımız bitti. Kişi ve kurumlar şehir ne yapacağını sorgulamalı, herkes sorgulamalı. Bizler bu sorgulamayı her akşam yapıyoruz ama bunu da daha sıkı yapacağız"

 

"ERDEMİR DEPLASMANI"

Erdemir Yönetiminin uygulamalarına tepki gösteren ve sert bir dille eleştiren Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 3-4 gündür rahatsız olduğunu ve dün geceyi de uykusuz geçirdiğini hatırlatarak şu ifadelere yer verdi: "Herkes spora meraklı. Bizim Bölgesel Amatör Ligde oynayan takımımız 3 maçı arka arkaya deplasmanda oynamasına rağmen, ligi liderin 1 puan arkasında bitirdi. Ayhan arkadaşımız oradan itiraz edecek 1 maçı içerde oynadık diye. Hayır biz o gün şehir dışında idik o maçı da deplasmanda oynadık. Deplasmanda şehrimizin içinde bir stad. O stadın adı da Erdemir Stadı.

 

"EREĞLİ SEYİRCİSİ EZİYET ÇEKMİŞTİR"

Oraya bizim seyircilerimiz yaşayanlara sorabiliriz anlattırabiliriz, bir deplasmanda oynuyor gibi içeri alındılar. Şimdi düşünebiliyor musunuz bir futbol takımı sahaya girecek seyircilere kapılar açılmıyor. Erdemir tarafından kapılar açılmıyor. O kadar seyirci uzun yol kat ederek o stada geliyorlar. Ereğli seyircimiz Erdemir stadına girerken eziyet çekmiştir, bunun başka bir açıklaması yoktur. Benim terbiyem bu kadar. O stadı verirken hangi çileleri çektik, ben bilmiyordum bana Başkan Yardımcımız Ayhan Atay anlattı. Kdz.Ereğli Belediyesi gözbebeği bir kulüp ve başarıları yakalamış bir kulüp, şehirde 5-10 bin kişinin maçı izlediği kulübün seyircisi Erdemir Yönetimi diyor ki stadı verirken bankaya teminat mektubu yatıracaksınız. 20 Maddelik bir protokole imza atacaksınız?

 

"HEM SIRTINI DÖNMÜŞ HEM GÖZÜNÜ KAPATMIŞ"

Düşünün Kdz.Ereğli Belediyesi orada 2 saat top oynayacak yönetim tarafından teminat mektubu isteniyor ve protokol imzalattırılıyor. Bunu paylaşmak istedim. İşadamlarımız herkes Erdemir Ereğli'ye sırtını döndü diyor ısrarla ısrarla ama dönmemiş hem dönüp hem de gözünü de kapatmış. İkisi birden hem gözünü kapatmış hem arkasını dönmüş. Mevlana'nın dediği bir söz var yüreği yanmayanın gözü yaşarmaz, bu konuşmayı bugün yapmak için o rahatsızlığıma rağmen sabaha kadar uyumadım.

 

"SEN GİTTİĞİNDE GENEL MÜDÜR İLE OTURACAKSIN"

Gökhan (Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş) arkadaşımıza da geçmiş olsun diyorum, bir belediye başkanının o tip karşılamalardan dolayı ne tür ızdırap çekeceğini nasıl uykusuz geçe geçireceğini tahmin edebiliyorum. Arkadaşıma sesleniyorum geçmiş olsun diyorum, ameliyatını atlattı inşallah en kısa zamanda aramızda olur, ona bir tavsiyem var, Genel Müdür Yardımcısı senin mevki makamın değil sen gittiğinde Genel Müdür ile oturacaksın, genel müdür yardımcısı ile hiçbirşey konuşamazsın çünkü o sabır ve akıl test eder bir insan ama bizim de sabrımız kalmadı.

 

"O KADAR ENTEL BİR ARKADAŞIMIZ VAR Kİ"

Şimdi o bölgedeki yerimize de inşallah 8 dönümlük araziyi yeşil alan yap dediler oraya da bir yeşil saha yapacağız. Mevlana'dan söz ettik ama o kadar entel bir arkadaşımız var ki Mevlana'dan anlamayacak. Onun için ona Shakespeare'den cevap vereyim ki daha iyi anlar enazından belki İngilizcesini okur. 'Yağmuru sevdiğini söylüyorsun ama yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun, Güneşi sevdiğini söylüyorsun ama güneş açınca gölgeye kaçıyorsun, rüzgarı sevdiğini söylüyorsun ama rüzgar çıkınca pencereyi kapatıyorsun. İşte bu yüzden korkuyorum çünkü beni de sevdiğini söylüyordun ve de söyledin'

 

"EREĞLİ DAVASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Merak etmeyin Kdz.Ereğli küçük olsun benim olsun zihniyetler var sizler olduğunuz müddetçe bunlar olmayacak. Çünkü hepimizin davası büyük bir dava. Bu büyük bir davanın adı da Karadeniz Ereğli. Burada birlikte yaşıyoruz, bu Ereğli davasına hep beraber sahip çıkacağız. Biz hiçbir zaman ama hiçbir zaman biz kazanalım Ereğli kaybetsin diyenlerden olmadık, olmayacağız da. Bu yüzden artık Ereğli halkına ticaret odasına esnafına işçisine yüzünü dönmesi lazım. Çünkü o çevrede bende geziyorum. Herkeste biliyor bu bir başlangıç bu bir mesaj"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)