İstanbul Ticaret Odası’nın açıkladığı 2008 Yılının ilk 500 firması arasında 2007 yılında 189. sırada yeralan Çınar Boru Profil 371 milyon 139 bin 447 TL’lik net satışla 135. sıraya yükselmişti. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Çınar Boru’yu ziyaret ederek firma sahibi Abdurrahman Çınar’a ilk 500 şirket arasında yeraldığı için plaket verdi.

Ziyaret sırasında konuşan TSO Başkanı Mehmet Genç, ilk 500'e giren Ereğli'deki firmalardan Özdemir Boru Profilin ardından Çınar Boru'yu ziyaret ettiklerini Erdemir'den geçtiğimiz hafta randevu talep etmelerine rağmen henüz bir cevap gelmediğini söyledi.

Gazetecinin, “Daha önceki krizlerde Erdemir yönetimi ile koordine sağlanıyordu bu dönemde bu ciddi krizde böyle bir koordine sağlanıyor mu, Erdemir ile görüşebiliyormusunuz?” sorusuna işadamı Çınar, “Ereğli TSO’ya randevu vermediklerine göre bize hiç vermiyorlar. Koskoca Ticaret Odası resmi bir kurum” sözü üzerine müdahale eden TSO Başkanı Mehmet Genç, “İşleri var, meşguliyetleri var. Biliyoruz ki çoğunlukla bürokratlar Ereğli dışındalar. Buna yapabilecek bir şey yok” dedi.

 

HABERİN DETAYI YARIN Kİ ÖNDER GAZETESİNDE...