Koronavirus salgını kapsamında sadece ülkemizde değil, küresel ölçekte de sanayi devleri, salgının ortaya çıkardığı ihtiyaçları tedarik etmek üzere harekete geçmişken, gözler ağır sanayinin kalbi olarak bilinen Kdz.Ereğli'ye çevrildi.

Başta solunum cihazları olmak üzere, hastane ekipmanları ile maske ve hijyenik solüsyonların da aralarında olduğu ihtiyaçlar zinciri uzarken, Batı Karadeniz bölgesine hitap edecek içerisinde yanık ünitesinin de bulunduğu yeni bir hastane veya mevcut hastanenin kapasitesinin arttırılma gereksinimi her zamankinden daha fazla hissedilmeye başlandı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları başta olmak üzere Organize Sanayi Bölgesi'nde ciddi yatırım yapan firmalar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Amelebirliği, Türk Metal Sendikası gibi güçlü kurum, kuruluşlar Kdz.Ereğli'de yer almakta.

Kdz.Ereğli, insanlık tarihinin yeni bir dönüm noktası ile karşı karşıya kaldığı bu süreçte kendi dinamiklerini akıllı ve hızlı çözüme kavuşturma kültürüne sahip.

Başta Erdemir olmak üzere kurum ve kuruluşlar, firmalar Kdz. Ereğli’ye tam donanımlı, yoğun bakım ünitesinde yatak sayısı arttırılmış, yanık ünitesi bulunan hastaneyi yapabilir veya mevcut hastanenin şartlarını daha da etkili hale getirebilecek vizyona da güce de sahiptir.

Erdemir başta olmak üzere kuruluşlar, Ereğli ve beldelerine yönelik yemek hizmetinin yanı sıra, yaşlılar ve engelliler gibi toplumun dezavantajlı kesimlerine de bu kesitte daha fazla katkı sunabilir.

Yerküreyi pençesine alan Koronavirüs salgını tarihin sayfaları arasındaki yerini aldığında, zihinlerde sadece hastalıktan hayatını kaybedenlerin yer aldığı ağır bilanço değil, aynı zamanda insanlık tarihine geçmiş olan adımlar da kalacaktır.

Koronavirüs vakalarının sayısı artmaya devam ederken, Erdemir ve madenler nedeniyle yöre halkının ve ekolojisinin halihazırda hassaslaşmış olan bünyesi, bu yönde bir girişimi her zamankinden daha fazla elzem kılmaktadır.

İnsanlık tarihi yeni bir dönüm noktasında. Üzerimize düşen görevleri yerine getirerek, vicdanımızla gelecek kuşaklara güzel bir yaşam bırakmak en büyük mirasımız olacaktır.

MUSTAFA KEMAL BEKTAŞ