Erdemir Vakfı Yönetim Kurulu, Vakıfın 2008-2009 ve 2010 yılı faaliyetleri ile ilgili yapılan vergi incelemesi sonucunda karşılaştığı cezai işlem ile ilgili Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek uzlaşma görüşmelerinin ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi. Vakıf Yönetimi konuyu yakından takip eden ve sorunun çözümüne katkı sağlayan Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan'a teşekkür etti.

 

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda çalışan 5 bin 629, dışarıdan 449, emekli 3 bin 470 olmak üzere toplam 9 bin 548 üyesi bulunan Erdemir Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada cezai işlem ile ilgili geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’da yürütülen temaslar sonucu konunun öneminin ve vakıfın haklılığının algılanmasının sağlandığı kaydedildi.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Uzlaşma toplantısı öncesi konunun bir kez daha irdelenebilmesi için uzlaşma toplantısı Maliye Bakanlığı tarafından daha ileri bir tarihe ertelenmiştir. Karara ilişkin yazı tarafımıza tebliğ edilmiştir. Erteleme kararı Vakfımız lehinde önemli bir gelişme olarak görülmekte olup, bu gelişme başta bölge Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan’ın ilgisi ve girişimleri ile onun yönlendiriciliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji ile Maliye Bakanlarımız ve üye milletvekillerimiz nezdinde yürütülen temasların bir sonucudur. Kendilerine müteşekkiriz. Uzlaşma toplantısı öncesinde ilgili İdare ile ayrıntılı teknik düzeyde toplantı yapılması ve uzlaşma görüşmesinin mümkün olacak en kısa sürede, en uygun şekilde sonuçlandırılmasına yönelik temaslar ve çalışmalar devam etmektedir”