Maliye Bakanlığınca ülke çapında vakıf ve sandıklara yönelik yürütülen vergi denetimlerinde Erdemir Vakfı’nın da incelemeye alındığı ve inceleme sonucunda tarihinin ilk cezai işlemine maruz kaldığı bildirildi.

 

Erdemir Vakıf Başkanı Mücteba Bekcan ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Doğan Yerdeş, 30 Ocak 2014 tarihinde genel kurul kararı alındığını, 12 Ocak tarihinden itibaren emekli aylıkları, ölüm ve maluliyet yardımları dışında üye ve emeklilere yapılacak her türlü ödemenin durdurulduğunu açıkladı.

 

1966 Yılında Erdemir Mensupları Yardımlaşma Sandığı Derneği adı altında üyelerin yardımlaşması için kurulan 1968 yılında Erdemir’in 300 bin TL tahsis etmesi ve yapılan kanun değişikliği ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Mensupları Yardımlaşma Sandığı ismini alınan Vakıf tarihinin en büyük cezai işlemine maruz kaldı. Maliye Bakanlığı tarafından yapılan vergi denetimleri sırasında vakıfa tarihinde ilk defa vergi cezası konusunun gündeme geldiği söz konusu gelişmelerin değerlendirilmesi için 30 Ocak 2014 tarihinde olağanüstü genel kurul yapılması kararı alındığı açıklandı.

 

“ÖNLEMLER ÜZERİNDE ÇALIŞILMAKTA”

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mücteba Bekcan ve Yönetim Kurulu 2. Başkanı Doğan Yerdeş imzalı Erdemir üyelerine ve emeklilerine gönderilen yazılı duyuru ise şu şekilde: ”Maliye Bakanlığında ülke çapında vakıf ve sandıklara yönelik olarak yürütülmekte olan vergi denetim çalışmaları çerçevesinde Vakfımızda da yapılan vergi denetimleri sonucu tarafımıza ulaşan vergi inceleme raporları ile vakfımız tarihinde ilk defa vergi cezası konusu gündeme gelmiştir. Konu tüm yönleri ile mali ve hukuk danışmanlarla beraber ele alınmış olup bundan sonraki süreç ve buna bağlı olarak alınacak önlemler üzerinde çalışılmaktadır.

 

ÖDEMELER DURDURULDU

Bu doğrultuda konunun görüşülerek bundan sonraki sürece yönelik Yönetim Kurulu’na verilecek yetkiler için 30 Ocak 2014 tarihinde olağanüstü genel kurul yapılması kararı alınmıştır. İlk aşamada geçici bir önlem olarak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınacak kararların yürürlüğe girmesine kadar, 12 Ocak 2014 tarihinden itibaren (bu tarihten önce dilekçeleri alınıp ödemesi gerçekleştirilmeyenler de dahil olmak üzere) emekli aylıkları, ölüm ve maluliyet yardımları dışında üye ve emeklilere yapılacak her türlü ödemenin durdurulmasına karar verilmiştir.

 

SÜREÇ İYİ YÖNETİLMELİ

Vakıf tarihinde ilk kez karşılaşılan bu süreci en iyi şekilde yönetmemiz gerekmektedir. Buna yönelik her türlü görüşme ve çalışmalara devam edilmektedir. Üye olan emeklilerimizin bu süreçte serinkanlı ve sabırlı olması çalışmalarda mümkün olan en iyi sonucun alınmasında büyük önem taşımaktadır. Vakfımız bu dönemi de sizlerin güveni ve desteği ile sistematik ve titiz bir çalışma sürdürerek aşacak güçte ve konumdadır”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)