Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Vakfı, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne geçiş durumunda Vakfın kapanmasının söz konusu olmayacağını bildirdi.

 

Erdemir’de çalışan 5 bin 629, dışarıdan 449, emekli 3 bin 470 olmak üzere toplam 9 bin 548 üyesi bulunan Erdemir Vakfı’ndan yapılan duyuruda 30 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen ve Vakıf Yönetiminin verilen yetki çerçevesinde devam etmekte olan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili çalışmalara ilişkin asılsız söylentilerin üretildiğini açıkladı.

 

BES firmalarının tamamından bilgi dosyaları istenerek ilgili firmalar ile görüşülmeler yapıldığı belirtilen duyuruda, “Firmalardan teklif isteme aşamasına gelinmiştir. Bu doğrultuda hazırlık çalışmaları yapılmaktadır. Tekliflerin alınması sonrası yapılacak görüşmeler ve değerlendirmeler ile oluşacak çerçeveye ilişkin üye bilgilendirmeleri yapılacak, nihai karar ise Genel Kurul tarafından verilecektir. Üzerinde çalışılan seçeneklere göre BES’e geçiş durumunda Vakfın kapanması söz konusu olmayacaktır. Sizlerden ricamız bu süreçte Vakfın resmi açıklamaları dışındaki söylentilere itibar etmemenizdir” denildi.

 

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan vergi denetimlerinde vakfın uğradığı cezai işleme maruz kalınmasından ötürü Erdemir Vakfı 30 Ocak tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda sürecin yönetilmesi ve tüm üye ile emeklilerin varlıklarına yüzde 17 oranında blokaj konulması için vakıf yönetimine yetki verilmişti.