ERDEMİR YÖNETİMİ KDZ. EREĞLİ'DEKİ TÖRENLERE KATILMAMA ALIŞKANLIĞINI SÜRDÜRÜYOR.

EREĞLİ HALKI ADINA AÇIKLAMA YAPAN BELEDİYE BAŞKANI HALİL POSBIYIK "DUVAR KURANLARI KINIYORUM" DEDİ.

Eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi düşmandan kurtarmak için Anadolu'ya çıkarak yaktığı özgürlük ateşinin yıldönümünde Kdz. Ereğli'deki törenlere katılmama alışkanlığını sürdüren Erdemir yönetimi gündemden düşmüyor. Erdemir'in üst düzey yönetimi yine resmi törenlere katılmayarak sadece Atatürk Anıtına Basın ve Halkla İlişkiler Müdiresi Gülşin Yöney'i gönderdi.

Erdemir Yönetimi'nin taşıdığı OYAK adını temsil konusunda da yeterli duyarlılıkta olmadığını geçtiğimiz yıl kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmamasını eleştirdiğimizde, Erdemir gazetemiz köşe yazazı Eyüp Bektaş'ı kınamış ve Genel Müdür Oğuz Özgen'in Deniz Harp Okulu törenlerine katılmak için şehir dışında olduğunu açıklamıştı. Erdemir'in bu açıklamasının da doğru olmadığını internet sitemize gönderilen "Jennifer" nickli bir okuyucumuzun gönderdiği "Deniz Harp Okulu'nun törenleri 31 Ağustos tarihindeydi. Ereğli-Tuzla arası çok uzak olduğundan bir gün önce gitmiş olabilirler" yorumu üzerine Erdemir'deki bir çok bilgisayarda iz aranmıŞ ve bu yorumu yapan yakalanmaya çalışılmıştı.

Erdemir yönetiminin kentte yapılan resmi etkinliklere de katılmaması ve sadece bir birim müdiresini göndermesi kamuoyunda eleştiri konusu olmaya devam ediyor.

POSBIYIK'TAN KINAMA

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ülkemiz için son derece önemlidir. Sabah Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törenlere Erdemir’den ne bir Genel Müdür ne de bir Genel Müdür yardımcısı vardı. Erdemir’i temsilen Gülşin Yöney anıt önüne çelenk koydu. Erdemir Stadında gerçekleştirilen törenlere ise Erdemir’i temsilen tek bir yöneticinin bile olmaması bizleri son derece üzmüştür. Kdz. Ereğli Kaymakamımız Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanımız Doğan Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcımız Altan Ünlü, daire müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, Ereğli halkının coşku ile kutladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında Erdemir’den tek bir yöneticinin olmamasını protesto ediyor Ereğli halkı ile Erdemir arasında duvar kurmaya çalışanları kınıyorum” dedi.

ERDEMİR'DEN KIYAK

Bu arada Erdemir yönetimi Erdemir Stadında yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri için stad parası almadı. Erdemir kentteki spor kulüplerinden stadı kullanma karşılığında 175. TL parayı alırken, bayram töreni için bu parayı almadı.