Özcan: "Geçmiş yıllarda sanayici, tüccar, nakliyeci ve esnafımızın sorunlarına kulak tıkayıp yok olmaları yolunda pervasızca hareket ettiğiniz gibi, acenteleri de yok etme planları içerisinde olduğunuzu biliyoruz.  Sizde şunu bilin ki yaptığınız zulümler yanınıza kar kalmayacak ve yaptıklarınızın bedelini sizlerde ödeyeceksiniz"




Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adaylarından Niyazi Özcan, Erdemir'in uygulamalarına oldukça sert tepki göstererek, "son kez uyarıyorum" dedi. Özcan, yaptığı yazılı açıklamasında, Kdz. Ereğli İçin Mücadele Platformu olarak yaklaşık 4 yıldır ilçede faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. yönetiminin bölge insanına, sanayici, tüccar, nakliyeci ve esnafa yönelik zulümlerini defalarca dile getirdiğini hatırlattı.

HAKLININ YANINDA OLACAĞIZ"
Erdemir yöneticilerini bir kez daha uyardığını belirten Özcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Daha önce İstanbul Ataşehir ve Ereğli’de ki fabrikanın önünde yaptığımız eylemlerin çok daha büyüğünü önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yapacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Biz ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların sesi olmayı sürdüreceğiz. Güçlünün değil, haklının yanında olacağız. Ta ki sizler yüzünüzü Ereğli’ye dönene kadar.

"YANINIZA KAR KALMAYACAK"
Tüccar, nakliyeci, sanayici ve talaşlı imalatçılarımıza yönelik uyguladığınız zulümlerin ardından son olarak Ereğli ilçesinde uzun yıllardır faaliyet gösteren gemi acentelerine yönelik zulümlerinizden vaz geçmenizi istemiştik. Ancak ne var ki geçmiş yıllarda sanayici, tüccar, nakliyeci ve esnafımızın sorunlarına kulak tıkayıp yok olmaları yolunda pervasızca hareket ettiğiniz gibi, acenteleri de yok etme planları içerisinde olduğunuzu biliyoruz.  Sizde şunu bilin ki yaptığınız zulümler yanınıza kar kalmayacak ve yaptıklarınızın bedelini sizlerde ödeyeceksiniz. 

"BİZ İYİ BİLİYORUZ"
Erdemir’in başına gelen her yönetici geçmiştekilerden daha ağır darbeler vurup buradan çekip gidiyor. Bizler ise burada kalıyoruz. Her yıl milyarlarca TL kar elde ettiğini açıklayarak kendilerini parlatmaya çalışan yöneticilerin bu karları hangi haksızlıklarla yaptıklarını biz iyi biliyoruz. Ereğli’de 400 sac tüccarını batırıp bunların yanındakilerle beraber yaklaşık 2 bin kişinin ekmeğini elinden alırsanız tabi ki kar yaparsınız. Ereğli’de bin tane nakliyecinin işini elinden alıp ekmeklerine çökerseniz elbette kar yaparsınız.  Ereğli’de ki sanayici ve talaşlı imalatçılar yerine dışarıdaki ahbap ve çavuş ilişkili olduğunuz firmalara iş verip buradakilerin ekmeğini alırsanız elbette kar açıklarsınız.

"SÖMÜRÜDEN BAŞKA BİRŞEY DEĞİLDİR"
Dünya markası, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşunda taşeron işçisi oranını yüzde 10 yerine yüzde 30’lara çıkarırsanız emek sömürüsü üzerinden elbette kar edersiniz. Yaptığınız uygulamaların hepsi sömürüden başka bir şey değildir. Şunu iyi bilin ki kurmuş olduğunuz ve devam ettirdiğiniz bu sömürü düzeni karşısında bizler asla boyun eğmeyecek ve mücadelemiz devam edecektir. Vakit o kadar da uzak değildir. Sizi buradan son kez uyarıyorum; Sanayici, talaşlı imalatçı, tüccar, nakliyeci ve acentelerin elinden aldığınız ekmeklerini bir an önce geri verin. Bu size son uyarımızdır. Bundan sonra ki uyarılarımız sözde kalmayacak, demokratik kurallar içerisinde yapacağımız kitlesel eylemlerle olacaktır"