Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen özel durum açıklamasında yönetici kadrolarında yapılan değişiklikler bildirildi. Erdemir Grup Üretim Koordinatörlüğü görevine Erdemir Genel Müdürü Oğuz Nuri Özgen atanırken Erdemir Genel Müdürü görevine Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza Fatih Osman Tar vekaleten yürütecek.

Erdemir'den gönderilen açıklama şu şekilde: Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 19 Haziran 2012 tarih ve 9143 sayılı Kararı ile, 02 Temmuz 2012'den itibaren geçerli olmak üzere, Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası'na bağlı olarak "ERDEMİR Grup Üretim Koordinatörlüğü" ile "ERDEMİR Grup Teknoloji Koordinatörlüğü" kadroları ihdas edilmiş; ERDEMİR Grup Üretim Koordinatörlüğü görevine Şirketimizde Genel Müdür olarak görev yapmakta olan Oğuz Nuri ÖZGEN, ERDEMİR Grup Teknoloji Koordinatörlüğü görevine ise İskenderun Demir ve Çelik A.Ş.'de İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Mesut Uğur YILMAZ asaleten atanmış; ERDEMİR Grup Satınalma Koordinatörü Şafak ÇAPAR'ın unvanı ERDEMİR Grup Satınalma Koordinatörü (Vekili) olarak değiştirilmiştir. Oğuz Nuri ÖZGEN'in ERDEMİR Grup Üretim Koordinatörlüğü görevine asaleten atanması nedeniyle boşalacak olan Şirketimizin Genel Müdürlüğü görevini Şirketimizin Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Azası Fatih Osman TAR vekaleten yürütecektir.

Şirketimizin bağlı ortaklıklarından İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 19 Haziran 2012 tarih ve 237 sayılı Kararı ile de, yine 02 Temmuz 2012'den itibaren geçerli olmak üzere, genel müdürlük görevinden ayrılan İsmail AKÇAKMAK'ın görevinin Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Recep ÖZHAN tarafından vekaleten yürütülmesine; halen ERDEMİR Grup Satınalma Koordinatörü olarak görev yapmakta olan Şafak ÇAPAR'ın İSDEMİR İşletmeler Genel Müdür Yardımcılığı görevine asaleten atanmasına karar verilmiştir. İSDEMİR Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığı görevini vekaleten yürütmekte olan Erkan ESER ise, karar tarihi olan 19 Haziran 2012'den itibaren bu görevi asaleten yürütecektir.