Kısa Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.'de 16.00-24.00 vardiyasında çalışan işçilerden bazıları iş çıkışına yakın mide bulantısı ve kusmaya dayalı şikayetlerde bulununca Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine tedavi için başvurdu. Erdemir'de yedikleri yemekten zehirlenmiş olabileceği üzerinde durulurken, Türk Metal Sendikası Kdz.Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Şube Yöneticileri, Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney'de Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine gelerek işçilerin sağlık durumlarını takip etti.

Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine Engin Durmaz, Hasan Ceyhan, İşar Kör, Sadettin Yaman, Fikret Çevik, Kadri Kalaycı, Paşa Çakıroğlu, Kenan Kahvecioğlu, Erkan Demircan, Recep Köse, Hakan Üstün, Çetin Duru, Yunus Emre Deniz, Tuğran Peker, Yaşar Oktay, Ali Erarslan, Yavuz Yavuzarslan, İsmail Adıgüzel, Serdar İlgün, Hasan Akçay, ilçede bulunan diğer 2 hastaneye de 3 olmak üzere toplam 23 işçinin müşade altına alınırken, tedavileri yapılan işçiler ise taburcu ediliyor.

Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde yaptığı açıklamasında, 'İşçilerden bazıları mide bulantısı ve kusma şikayeti ile Kdz.Ereğli Devlet Hastanesine ve ilçedeki diğer özel hastanelere müracaatta bulundu. Yedikleri yemekten zehirlenmiş olabilecekleri üzerinde duruluyor, yine neden kaynaklandığına dönük araştırmalar yapılıyor. Bizde bu zamana kadar yaşanan bir olay değil' dedi.