Kdz.Ereğli TSO'ya Erdemir'li yöneticiler tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ziyaretin ardından basına kapalı olarak yapılan bölümde konuşulanları Kdz.Ereğli TSO kamuoyuna açıkladı. Özellikle son dönemlerde bin 500 işçinin Erdemir'den işten çıkartılacağına dönük ortaya atılan iddiaların sorulduğu Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar'ın, böyle bir çalışma olmadığını duyurdu. Toplantının yaklaşık 5 gün sonrasında yapılan açıklama aynen şu şekilde: 

İADE-İ ZİYARET

Erdemir T.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas aza Fatih Tar, Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen, Erdemir Grup Satış Pazarlama Koordinatörü Ayhan Kalmukoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan baş danışmanı Kemal Özden, Çarşamba günü Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odamıza nezaket ziyareti gerçekleştirmişlerdir. Ziyaret öncesinde Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar gazetecilere geliş sebebinin gecikmelide olsa iade-i ziyaret amaçlı olduğunu belirtti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç Erdemir'den gelen konuklarını Yönetim Kurulu ve meclis Üyeleri ile kendi makamında ağırladı. Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar ziyaretin iki kurumun diyalog açısından çok önemli olduğunu, Erdemir olarak her zaman Kdz Ereğli ile bir olduklarını, Odaya kayıtlı sanayici, tüccar ve işadamları için ellerinden gelen her şeyi her zaman olduğu gibi bu günde yapmaya çalışacaklarını ifade etti.

BİRÇOK KONUYA DEĞİNİLDİ

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tar Kdz Ereğli'de yan sanayinin gelişmemiş olduğu yeni yan sanayi tesislerinin kurulması durumunda Erdemir olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Kdz Ereğli'de sanayinin gelişmesi noktasında yatırımcılara hammadde her türlü bilgi birikimlerini paylaşmaya hazır olduklarını Kdz Ereğli'de sanayinin gelişiminden çok memnun kalacaklarını belirtti. Hammaddenin burada olduğunu ama yan sanayinin dışarıda olduğunu Kdz Ereğli'de  mutlaka yan sanayinin geliştirilmesinin hem Erdemir için hemde Kdz Ereğli için çok önem arz ettiğini belirtti. Ziyaretin amacı her ne kadar nezaket ziyareti olsa da genel olarak bir çok konuya değinildi. Sac Tüccarlarının Sanayicinin ve Ereğli'deki tedarikçilerin genel sıkıntıları Ereğli'nin liman ihtiyacı Erdemir limanından faydalanma konusu ve son günlerde kamoyunu meşgul eden 1500 kişinin işten çıkartılması konusu Erdemir üst Yönetimine Fatih Tar'a bizzat tarafımızdan soruldu. Böyle bir çalışma ve düşüncelerinin olmadığını yeni yatırımlarla daha da büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

OLUMLU BİR ADIM

Erdemir üst Yönetiminin gecikmeli de olsa  Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti hem odamız üyeleri hem de Ereğli halkı tarafından olumlu karşılanmıştır. Erdemir üst yönetiminin Odamıza ziyaretini olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu tür ziyaretlerin artarak devam etmesi hem Erdemir hem de Kdz Ereğli için önemli olduğuna inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde  Erdemir grup satış ve pazarlama koordinatörlüğü ve TSO  tarafından  TSO'nun sac tüccarı sanayici nakliyeci ve tedarikçileri ile  Kdz Ereğli'de bir araya gelerek yemekli bir toplantı yapılacağı toplantıda daha ayrıntılı bilgi alışverişi yapılacağı toplantının Kdz Ereğli için önemli olduğunu şimdiden hayırlı olmasını dileriz. Ziyaretten Kdz Ereğli TSO Yönetimi olarak memnuniyetimizi ifade etmek isteriz. Kdz Ereğli TSO Karadeniz'in ve bölgemizin en büyük Odalarından biridir.  Kdz Ereğli'deki tüm sorunların çözüm adresi İlçenin ve bölgemizin  en büyük sivil toplum ve meslek kuruluşu olan TSO'dur.