Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir'in AKP'li Gülüç Belediyesi'nden su parası almadığını, bunun tam aksine CHP'li Kdz. Ereğli Belediyesi'ni ise su parası için icraya verdiğini söyledi.

 

Posbıyık, bu iddiasının yazılamayacak olduğunu da öne sürerek şöyle dedi:

 

Hukuka saygılı olarak belediye meclis üyeleri ile hareketlerime aynen devam edeceğim. Yazacak bir şey bulamıyor musunuz? Yazacak o kadar çok şey var ki!.. Yazacak isterseniz bir iki tiyo vereyim. O gazeteye sesleniyorum bana bunak diyen, yaşlanmış diyen saygısızlara sesleniyorum, onun patronuna sesleniyorum:

 

Erdemir, şuanda AKP’li belediye başkanından su parası almıyor 15 senedir. OYAK geldiğinden beri, AKP’li Gülüç Belediyesi Erdemir’den aldığı suyu köylüye yerliye satıyor, oradan kazandığı paralarla belediyeyi geçindiriyor. Ereğli Belediyesi su parasını vermediği, (ama benim dönemimde öyle olmadı benden evvelki dönemde oldu) icraya veriyor, CHP’li olduğu için. Tekrar ediyorum belki atlama falan yaparlar, Erdemir yönetimi AKP’li belediyeden su parası almıyor. AKP’li olduğu için, ama CHP’li belediyeyi su parası için icraya veriyor. Halen daha su parası vermiyor, trilyonlarca lira birikmiş su borcu var aslanım kaplanım diye sırtını sıvazlıyorlar AKP’li belediye olduğu için. Ama CHP’li belediyeyi icraya veriyorlar. Mevzu bulamıyorlarsa yazsınlar, tabi sıkar bunları yazmak, her babayiğidin harcı değil.