Kdz. Ereğli'de kurulu Ereğli Demir Çelik Fabrikaları yönetim kurulunca bedelsiz sermaye artırımına gidildiği belirtildi.
ERDEMİR tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna(KAP) yapılan açıklamada 2 milyar 150 milyon TL çıkarılmış olan sermayenin yüzde 43,7 oranında, 940 milyon TL arttırılarak 3 milyar 90 milyon TL'ye yükseltilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, Şirketimiz Yönetim Kurulu, 15 Şubat 2012 tarih ve 9111 sayılı Kararı ile hali hazırda 2 milyar 150 milyon TL olan çıkarılmış sermayemizin, 5 Milyar TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanımız içerisinde kalınmak ve birikmiş karlar ve sermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılanmak üzere, yüzde 43.7 oranında, 940 milyon TL arttırılarak 3 milyar 90 milyon TL'ye yükseltilmesine, söz konusu sermaye artırımı nedeniyle oluşacak payların mevcut pay sahiplerine Şirketimiz sermayesine iştirakleri oranında bedelsiz olarak kayden dağıtılmasına ve konu ile ilgili işlemlerin ifası için Genel Müdürlüğün yetkili kılınmasına karar vermiştir.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri 8 -54 sayılı Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda ve konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz denildi.