Değişik platformlarda dile getirilen Erdemir'den işçi çıkarma konusunda çeşitli rakamlar telaffuz edildiği ve bu rakamlara itibar edilmemesi gerektiği konusunda Kdz. Ereğli Belediye Başkanına bilgi verildiği bildirildi.

* Erdemir Genel Müdürü Fatih Tar'ın Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a yaptığı ziyaretteki görüşmelerin ayrıntılarının Posbıyık tarafından kamuoyuna açıklanmasının ardından, Erdemir'e bir ileti göndererek bu görüşmeyle ilgili kamuoyunu bilgilendirmesini istedik.

ERDEMİR'E GÖNDERDİĞİMİZ İLETİ:

Şirketinizin Genel Müdürü Sayın Fatih Tar'ın Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık'ı ziyaretinin ardından, belediye başkanı tarafından yapılan basın toplantısında:

…..Buradan Erdemir işçilerine çalışanlarına hitap etmek istiyorum. Artık yüzde 35 maaş indirimi, bin 500 kişi bin 200 kişi işten atılıyor gibi olgular geride kalmıştır onlar geçmişte kaldı. Bundan sonra böyle bir şey olmayacak. Belli bir yerlerle görüşüp belli şeyleri almasam belediye başkanıyım bu kadar rahat konuşamam. Nasıl belediyede emekli dolanlar emekliliğe ayrılıyorsa belediyede haciz işlemlerim var ayrılmak istiyorum diyorsa Erdemir'de de emekliliği gelenler ayrılmak isteyenler ayrılabilir. Haksız yere işten atılması gibi bir şey söz konusu olmayacak. Tekrar ifade ediyorum ben Erdemir'in yetkili bir amiri değilim, genel müdürü de değilim. Yaptığım görüşmelerde sorunları anlattım, mühendis ve formenlerin Erdemir'de dövüldüğünü belgeleri ile birlikte kendilerine açıkladık. Kesin net bilgilere ulaştığım için bu kadar rahatlıkla konuşuyorum….

Diye konuşmuştur.

Kdz. Ereğli kamuoyunun bu konuda Erdemir'in de ne düşündüğünü öğrenme hakkının bulunduğuna saygı göstereceğiniz ümidini taşıyoruz. Sayın Posbıyık'ın Erdemir'i de bağlayan bu açıklamasıyla ilgili yanıtınızı bekliyoruz.

ERDEMİR'İN AÇIKLAMASI

Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney imzalı olarak gönderilen açıklama ise şöyle:

Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Fatih Tar 27 Kasım 2012 tarihinde Belediye Başkanı Sayın Posbıyık'a makamında nezaket ziyaretinde bulunmuştur.

Bu ziyaretler doğal olarak yöneticilerin çeşitli konularda görüşlerini paylaşmak için de bir fırsat olmaktadır. 

Bildiğiniz gibi zaman zaman çeşitli platformlarda şirketimize ilişkin çoğu zaman gerçeklik payı bulunmayan  pek çok görüş ve işçi çıkarma konusu dile getirilmekte,  çeşitli rakamlar telaffuz edilmektedir. Sayın Posbıyık ile yapılan görüşmede de bu rakamlara itibar edilmemesi ifade edilmiştir.

İç ve dış piyasada zorlu bir rekabetin yaşandığı çelik sektöründe faaliyet gösteren Şirketimiz çalışanlarını en önemli rekabet gücü olarak görmektedir. ERDEMİR'in kurumsal kültürünü benimsemiş, şirket hedeflerine odaklanmış, fark yaratan, motivasyonu yüksek, Şirketimizi geleceğe taşıyacak nitelikteki çalışanları bünyemize dahil etmek ve  istihdamlarını sürdürmek, başarılı ve uyumlu bir ekip olabilmek önceliğimizdir. Ancak şirket kültürümüze, çalışma prensiplerimize, yasal ve ahlaki gerekliliklerle uyum içinde çalışmalarımıza rehberlik eden etik kurallarımıza aykırı davranan, düşük performans gösteren çalışanlarımızla yollarımızı ayırmanın, Şirketimizin geleceği ve huzurlu bir iş ortamının temini için zorunluluk haline geldiği durumlar da olabilmektedir. Bu uygulamalar yalnız ERDEMİR için değil tüm Şirketler ve Kuruluşlar için geçerli bir durumdur. Ayrıca meslek yaşamının bir nevi bayrak yarışı olduğu unutulmamalıdır. Emekliliği nedeniyle Şirketimizden ayrılmak durumunda olan çalışanlarımız da olacaktır. Bilgi ve deneyimi ile ERDEMİR'e hizmet eden, Şirketimizi bugünlere getiren, tecrübelerini genç kuşaklara aktaran ve ERDEMİR'i bir okul yapan tüm çalışanlarına Şirketimiz müteşekkirdir.

Halka açık bir şirket olarak ERDEMİR yasalara ve mevzuatlara uygun şekilde gelişmelerini ve açıklamalarını kamuoyu ile paylaşmaktadır.