Çevre kirliliği konusunda kamuoyunun bir çok kez sesli veya sessiz eleştirilerine neden olan Erdemir'in, en son meydana gelen getirdiği hava kirliliğine İl Çevre ve Orman Müdürlüğü el koydu.

Erdemir'in gökyüzünü kaplayan kahverengi dumanların sebebi olarak, limandaki bir gemide meydana gelen arızayı gösterdiği ve kasıtlı herhangi bir kirliliğe izin vermediklerini belirttikleri öğrenildi.

Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın çevreye zarar verdiği yolundaki iddialar bir tarafa en son olarak meydana gelen ve  günün aydınlandığı ilk saatlerde Ereğli üzerini kahverengi dumanların kapladığı bir kirlenmeye sebep olması ve bu olayın da konuya duyarlı bir mühendis tarafından gazetemize çektiği fotoğraf ve görüntüleri göndermesiyle ilgili yayımladığımız haber üzerine yetkililer harekete geçti. Olayın gazetemizde yayımlanmasının ardından Zonguldak il Çevre ve Orman Müdürlüğü haberi ihbar kabul ederek soruşturma başlattı. Erdemir'den de savunma istenen soruşturmada, şirketin olayın limandaki yükleme-boşaltma sırasında gemide meydana gelen bir arızadan dolayı yaşandığını ve kasıtlı herhangi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
Zonguldak il Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün bu soruşturma sonucuna göre konuyu bir karara bağlayacağı öğrenildi.