Erdemir Eğitim Müdürlüğü çevresindeki bakımsızlığın tehdit ve tehlike yarattığını öne süren vatandaşların şikayetinin gazetemizde haber olarak yayımlanmasının ardından adı geçen yerde temizlik yaptıran Erdemir bir şikayeti ortadan kaldırdı.

14 Eylül tarihli gazetemizde yayımlanan  "İHATA DUVARLARI ARKASINDAKİ TEHLİKE" başlıklı haberde, "Erdemir Eğitim Müdürlüğü çevresindeki ihata duvarlarının ot ve dikenler tarafından işgal edildiğini bildiren vatandaşlar "yılan-çiyan yuvası haline gelen bu bölgede temizlik yapılsın" taleplerini dile getiriyorlar"  vurgusu yapılmıştı.
Erdemir konunun gazetemizde yayımlanmasının ardından bölgede yaptığı tespitte şikayetlerin doğru olduğunu görünce hemen harekete geçti ve bu bölümdeki tüm tehdit ve tehlike yaratan olumsuzlukları gerektiğinde iş makinesi de kullanarak ortadan kaldırdı. Mahalle sakinleri Erdemir'in konuya duyarlılık göstererek yangın  başta olmak üzere tehlikeyi ortadan kaldırmasına teşekkür ettiler.  Konuyla ilgili haber gazetemizde şöyle yer almıştı: "Kısa adı Erdemir olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu alandaki ihata duvarları ve tel örgülerinin bulunduğu alanlarda temizlik yapılmaması nedeniyle hem görüntü çirkinliği yaratıldığını ve hem de bu alanda yılan ve çiyan olabileceğine dikkat çeken bölge halkı, "olası tehlikelere karşı önlem alınsın" talebinde bulunuyorlar. Bu konuda gazetemiz merkezine bir çok fotoğraf göndererek konuyu gözler önüne seren vatandaşlar, yazdıkları iletilerde Erdemir'in bu tür durumlara fırsat vermemesi gerektiğini de ifade ediyorlar. Bu alanda temizlik konusunda yıllardır ilgisizlik ile karşı karşıya bulunduğunu ve çevredeki okulun da dikkate alınarak, olası tehlike ve tehditlere karşı herkesin sorumluluğunun bulunduğunu belirten mahalle sakinleri, "Erdemir'in Eğitim Müdürlüğü çevresindeki tel örgüler ve duvarları işgal eden ot ve dikenlerin bir an önce temizlenmesini istiyoruz" sözleriyle seslerini duyurmak istediğini belirtiyorlar."