Erdemir Yönetimi eleştiren ve İskenderun Yönetiminden övgüyle bahseden Posbıyık, “Erdemir, Ereğli halkına tepeden bakıyor. İşçi de işten çıkarılma endişesi ile huzursuz, bu huzursuzluk iş verimine yansıyor. Erdemir Yönetimi milli ve dini bayram törenlerine bile katılmıyor” dedi.

 

Yeşiltepe-Kepez, Ereğli-Alaplı arasındaki yol güzergahları ile ilgili Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin incelemeleri nedeniyle AKP Milletvekili Erdoğan'a teşekkür eden Posbıyık, “Gerek BEDAŞ, gerek Telekom bu bölgedeki alt yapılarını biran önce tamamlamalıdır” sözleri ile değerlendirdi.

 

Erdemir yönetiminin Ereğli’den kopmaya başladığını belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yönetimin Ereğli’ye tepeden baktığını, Erdemir çalışanlarının da bu yönetimden huzursuz olduğunu söyledi. İşten çıkarılma tehlikesi yaşayan işçilerin ürkek hale getirildiğini bunun da iş verimine olumsuz yansıdığına dikkati çeken Posbıyık, Gazeteniz Önder’in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş’a yaptığı açıklamada, “Bakın İskenderun’a, çalışan işçiler ekonomik yönünü bilemem ama genel müdürlerini, genel müdür yardımcılarını çok seviyor. Çalışma şartlarından oldukça memnunlar" diyerek konuştu.

Posbıyık sözlerini şöyle sürdürdü:

İSKENDERUN ÖRNEĞİ

"OYAK’ın İsdemir’deki yönetimi, belediye başkanı İskenderun halkı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle birlik içerisinde. Orada demokrasi var. İskenderun'a son yaptığım ziyaret sırasında birebir izlenimlerimi aktarıyorum. Ereğli’ye baktığımızda Erdemir yönetimi halkla bütünleşmek değil, devletin ve halkı temsilcileri kendisini aradığında, kendini yok dedirtecek kadar saygısızca hareketlerin içine girmeye devam ediyor. Özellikle İsdemir Genel Müdürü, Belediye Başkanı seçimlerinde taraftar olmuyor. Erdemir yönetimi Ereğli halkını dışlamıştır. Milli ve Dini Bayramlarımıza, törenlerimize Genel Müdür yardımcısı dahi göndermiyorlar. Zaten eski Genel Müdür haricinde genel müdür yardımcılarını Belediye Başkanı olarak ben tanımadığıma göre, halk zaten tanımıyor."

ÇEVRE YOLU ÖNEMLİ

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğünden gelen ekibin Kdz.Ereğli’de yaptığı incelemeleri değerlendiren Posbıyık, “Yeşiltepe-Kepez yol güzergahında gerçekleştirilen incelemede sorunun nasıl çözüleceğini yetkililere izah ettim. Plajlar mevkiinden Organize Sanayi Bölgesinin de yanından geçecek şekilde Zonguldak yol güzergahına bağlanacak bir çevre yolunun şart olduğunu bu sayede ağır vasıtaların, Zonguldak’a gidecek araçların Ereğli merkezine girmesinin önüne geçilecek. Bu sağlanırsa mevcut güzergahta yaşanan trafik yoğunluğunun da önüne geçilmiş olacaktır.

BİZE DEVİR EDİLMELİ

Yeşiltepe-Kepez yolunun da biran önce belediye sınırları içerisine dahil edilmesi gerekir, bize devir edildiğinde bu yol güzergahında gerekli iyileştirme çalışmalarını yapacağız. Ölümlü yaralamalı kazalardan artık bıktık. Biran önce önlemimizi almalı, gerekeni yapmalıyız” dedi.

ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın girişimlerine de teşekkür eden Posbıyık, “Sorunun çözümü için birlikte hareket edildi. Ayrıca Ereğli ile Alaplı arasındaki yol güzergahının yapılması için ciddi girişimler var. Meclis Başkanımız Köksal Toptan’ın da bu konuda yetkililere ‘gerekli çalışmayı başlatın’ dediğini duyduk.

Yol güzergahında çalışmaların başlayabilmesi için gerek BEDAŞ’ın, gerek Telekom’un bu alanda alt yapı çalışmalarını tamamlanması gerekiyor. Onlar bu çalışmayı başlatıp tamamlatmadan bir şey yapılması zor.

Ereğli Kaymakamımız da bu konuyu yakın takip ediyor, inşallah kurumlar üzerine düşeni yapacak ve bu sıkıntıdan da kurtulunacak Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü yetkililerinin bu alanda inceleme yapmasına katkı veren Meclis Başkanımız Köksal Toptan’a, Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan’a, Limak Yöneti-cilerine şükranlarımı sunuyorum” sözleriyle değerlendirdi.