10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Erdemir, Zonguldak, Ereğli ve Alaplı'daki gazetelerin adlarına fidan dikimini gazeteciler ile birlikte gerçekleştirdi. Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, Erdemir'in çevreye karşı yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler verdiler.

TOZ EMİSYONU ÇOK ALTTA: Sinter Fabrikası Elektrofiltresinin modernizasyonu tamamlandı. Elektrofiltre çıkışındaki toz emisyonu yasal sınır değerin çok altına düşürüldü.  2,7 milyon $ yatırım maliyeti olan tesiste %50 ile %70 oranlarında emisyon giderimi sağlayan, Sinter Fabrikaları için geliştirilmiş yüksek gerilim doğrultucu üniteleri kullanıldı.

BİNLERCE FİDAN DİKİLDİ: Şirketimize ait sahalarda günümüze kadar yaklaşık 100 bin adet çok çeşitli cins ve varyetelerde ağaç fidanı dikimi gerçekleştirilmiştir. Bununla beraber sadece 2011 yılında şirketimize ait sahalarda 2 bin 560 adet ağacı tabiat anayla buluşturduk. 2012 yılında da 2 bin adet ağaç dikmeyi hedefliyoruz.

SINIR DEĞERLERİNİN ALTINDA: Çevre koruma anlayışımızda AB Çevre Standartlarına uyum öncelikli hedeflerimiz arasında yer aldığını belirtmiştik. 4,2 milyon $ tutarındaki, 2011 yılında yatırımı tamamlanan Erdemir Kok Fabrikası Amonyak Sıyırma Kolonunun inşası bunun en güzel örneğidir. Projeyle, 2000 ton/yıl amonyum sülfat gübresi üretilirken, deşarj standartlarının çok altında atık suyun arıtımı sağlanmıştır. Ereğli'mizin hava kalitesini izlemek için, hizmete alınan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu'ndan aldığımız değerlerde sınır değerlerinin çok altındadır.

*Erdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile etkinlik düzenledi. Yeni Misafirhanede gazeteciler ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yöneticileri daha sonra Zonguldak genelinde yayınlanan gazetelerin isimlerinin bulunduğu fidan dikimini gazeteciler ile birlikte toprak ile buluşturdu. Erdemir Kurumsal İletişim ve Sosyal Hizmetler Müdürü Gülşin Yöney, Erdemir Basın Şefi Noyan Keskin gazetecileri kapıda karşıladı ve etkinlik süresince yaklaşık 60 gazeteci ile de yakınen ilgilendi. Yöney kahvaltıda gazetecilere hitaben yaptığı konuşmasında, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı hem de Erdemir'in çevreye karşı yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

BASIN GÜCÜNÜ KAMUOYU DESTEĞİNDEN ALIR

Yöney açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Basın çalışanlarına, ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilmesinin ve bu günün 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlanmaya başlanmasının 51. yıldönümü dolayısıyla sizlerle bu anlamlı günü paylaşmak istedik. Gücünü kamuoyu desteğinden alan, halkın haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, kuşkusuz demokrasinin temel unsurlarından biridir. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğü, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerin başında gelmektedir.

YÜREKTEN İNANMAK

Toplumun bilgilendirilmesi ve topluma ışık tutulması amacıyla çalışan gazetecilerimiz hak ve sorumluluk bilincinin güçlenmesinde, demokrasi kültürünün gelişmesinde, sağlıklı bir toplum düzeninin inşasında rolü büyüktür. Basın mensuplarımızın, şimdiye kadar başarıyla yerine getirdikleri bu onurlu görevi, bundan sonra da aynı duyarlılıkla ve kararlılıkla yerine getireceklerine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, bütün basın mensuplarımıza başarılar diliyorum.

100 BİN AĞAÇ FİDANI DİKİLDİ

Erdemir'in bölge ve ülke ekonomisi için ne denli önemli bir kuruluş olduğunu sizler çok iyi biliyorsunuz. Erdemir'in sadece çeliğe hayat vermekle kalmadığını, toprağa da hayat vermeye devam ettiğini belirtmek isterim. Şirketimize ait sahalarda günümüze kadar yaklaşık 100 bin adet çok çeşitli cins ve varyetelerde ağaç fidanı dikimi gerçekleştirilmiştir. Bununla beraber sadece 2011 yılında şirketimize ait sahalarda 2 bin 560 adet ağacı tabiat anayla buluşturduk. 2012 yılında da 2 bin adet ağaç dikmeyi hedefliyoruz. 2012 yılının bu ilk fidanlarının 10 Ocak gazeteciler günü anısına yetiştirilmesine karar verdik ve bu Erdemir ağaçlarının sizlerin adıyla yaşamasını arzu ettik. Devam eden ağaçlandırma çalışmalarımız kapsamında sizler için ekimini yaptığımız ağaçları temsilen birer fidanı bugün hep birlikte doğaya armağan edeceğiz. 

MODERNİZASYON TAMAM

Bildiğiniz gibi Nisan ayında çevre faaliyetlerimiz ve çevre yatırımlarımız konusunda yapmış olduğumuz bilgilendirme toplantısında sizlerle bir araya gelmiştik. Geçen süreç zarfında Sinter Fabrikası Elektrofiltresinin modernizasyonu tamamlandı. Elektrofiltre çıkışındaki toz emisyonu yasal sınır değerin çok altına düşürüldü.  2,7 milyon $ yatırım maliyeti olan tesiste %50 ile %70 oranlarında emisyon giderimi sağlayan, Sinter Fabrikaları için geliştirilmiş yüksek gerilim doğrultucu üniteleri kullanıldı. Kullanılan ünitelerin enerji tüketimleri çok daha az seviyelerdedir. Yine çevre koruma anlayışımızda  AB Çevre Standartlarına uyum öncelikli hedeflerimiz arasında yer aldığını belirtmiştik. 4,2 milyon $ tutarındaki, 2011 yılında yatırımı tamamlanan Erdemir Kok Fabrikası Amonyak Sıyırma Kolonunun inşası bunun en güzel örneğidir. Projeyle, 2000 ton/yıl amonyum sülfat gübresi üretilirken, deşarj standartlarının çok altında atık suyun arıtımı sağlanmıştır. Ereğli'mizin hava kalitesini izlemek için, hizmete alınan Hava Kalitesi İzleme İstasyonu'ndan aldığımız değerlerde sınır değerlerinin çok altındadır.

ETKİNLİKLE MEDYA ORDUSU

Daha sonra gazetecilere dikilen ağaç anısına sertifika verildi ve Kışla mevkisinde Erdemir'e ait hizmet alanı yanına fidan dikimleri gazete yöneticileri ve muhabirleri tarafından gerçekleştirildi. Erdemir'in bu etkinliğine yaklaşık 60'a yakın gazeteci de katıldı.