Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Türk Metal Sendikası ile Erdemir arasında süren 4 bin 800 işçiyi kapsayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmeleri 4'ncü oturumunun tamamlandığını, Erdemir adına MESS ile yapılan görüşmede 8 madde üzerinde daha anlaşmaya varıldığını açıkladı.

81 Maddede anlaşma sağlanan madde sayısı 57'ye çıkarken 24 Nisan'da bir kez daha taraflar bir araya gelecek. Kalan 24 madde üzerinde anlaşma sağlanamaması durumunda ise yasal olarak uyuşmazlık tabtı tutulacak.

Türk Metal Sendikası Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, MESS binasında yapılan görüşmeleri İşyeri Temsilcilerine anlattı. 
Odabaş, Baş Temsilcilik binasında bir araya geldiği şube yöneticileri ve iş yeri temsilcilerine, görüşmenin detaylarıyla ilgili bilgiler verdi. 
İş yeri temsilcileri de daha sonra bilgileri bulundukları iş yerlerinde çalışan üyelere aktardı. 

DÖRDÜNCÜ OTURUM YAPILDI
Bu arada, Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen ve Baş Temsilci Mustafa Yıldız da, sendika binamızdaki lokalinde üyeleri bilgilendirdi. Ercan, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, ilki 25 Şubat 2013'de başlayan görüşmelerin 17 Nisan'da dördüncü oturumunun yapıldığını hatırlatarak, şöyle dedi:

22 MADDEDEN 8'İNDE ANLAŞILDI
Şube Başkanımız Odabaş ile birlikte Şube yönetim kurulu üyelerimiz Naci Baysan, Mehmet Karakaya ile Muhammet Köseoğlu görüşmelerde hazır bulundu. Bu oturumda gündeme alınan 22 maddeden 8 madde üzerinde anlaşmaya varıldı. Böylece toplam 81 olan maddelerden anlaşılan madde sayısı 57'ye çıktı. Taraflar 24 Nisan'da bir kez daha İstanbul'daki MESS binasında, saat 11.00'de bir araya gelecekler. Kalan 24 madde üzerinde anlaşma sağlanamaması durumunda, yasal olarak 'Uyuşmazlık Zabtı' tutulacak.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Diğer yandan, Şubeye gelen bir başka grup üyeyi de Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen bilgilendirdi. Taşdelen, her zamanki gibi üyelerin birlik ve beraberliğinden söz ederek, birlik ve beraberliğimizle oluşan güç sayesinde inşallah yüzümüzün güleceği bir sözleşmeye imza atacağız dedi.
Öte yandan, iş yeri temsilcilerinin de hazır bulundukları birimlerde Erdemir çalışanı üyeleri bilgilendirmeyi sürdürüyor.