Kdz. Ereğli’de yasaların açıkça çiğnenmesi üzerine ilçedeki hukukçular ortak bir dilekçe metni hazırlayarak halkın imzasına açtılar.

 

Hukukçular, Erdemir’in plajı halka kapatamayacağını ve ücret de alamayacağını vurgulayarak hazırladıkları dilekçe ile kaymakamlığa başvuracaklar.

 

Konuyla ilgili olarak Av. Yılmaz Efe’nin yaptığı açıklama şöyle:

 

Sevgili dostlar , Ereğli'li hemşehrilerim. Erdemir Plajı'nda, Erdemir personeli olmayanlardan, haksız ve hukuka aykırı olarak 50 TL ücret alınmasının durdurulması ve sorumluların cezalandırılması talebiyle, Kaymakamlığa vereceğimiz dilekçemizi hazırladık. Bu, özelleştirildikten sonra şehrimize sırtını dönen Erdemir yönetimine Ereğlililerin bir ihtarıdır. Hukukçular olarak, tüm halkımızı bu dilekçenin altına imza atmaya davet ediyoruz. Erdemir'de yetkili olan Türk Metal Sendikasının ve Erdemir çalışanı dostlarımızın da bu eylemimizde yanımızda olacağına inanıyoruz. Büromuz Ali Molla Camisi'nin arkasındadır. 08:00-19:00 saatleri arasında, sizleri imza için bekliyoruz. Girişimimiz bir avukatlık faaliyeti olmayıp, Ereğli'de yaşayanlar olarak, bu şehri reddeden Erdemir yönetimine bir tepkimizdir. Dilekçemizi Pazartesi saat 15:00'de Kaymakamlığa vermeyi planlıyoruz. Dilekçemizi verdikten sonra, Ereğlilere ihanet sayılan, kanuna açık aykırı bu uygulama ile ilgi basın açıklaması yapacağız.Selam ve sevgilerimizle.