Erdemir'in ArcelorMittal ve Borçelik'teki ortaklıklarını rekabete aykırı bulan Rekabet Kurulu, şirkete toplam 20 milyon TL idari para cezası verdi.
 
Rekabet Kurulu, Türkiye'nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir'in ArcelorMittal Ambalaj Çeliği AŞ ve Borçelik'teki ortaklıklarının 1 yıl içinde sona erdirilmesine karar verdi. Kurul Erdemir'i toplam 20 milyon lira idari para cezasına çarptırdı. Karar borsa kapandıktan sonra açıklandı.

DANIŞTAY YOLU AÇIK

Rekabet Kurulu, konuyla ilgili olarak 2 Nisan 2008'de soruşturma açmıştı. Oybirliği ile alınan ve Danıştay yolu açık kararın gerekçesinin daha sonra tebliğ edileceği belirtildi. Kararda, ArcelorMittal Grubu ile Erdemir arasındaki ArcelorMittal Ambalaj'ın yüzde 25'lik hissesinin devrine ilişkin anlaşmadaki ticari anlaşmanın ve taraflar arasında rekabetçi davranışların koordinasyonuna yol açtığı belirtildi. Arcelor Mittal Ambalaj'a 1 milyon 228 bin TL, Erdemir'e 10 milyon 57 bin TL idari para cezası verildi. Borusan Grubu ve ArcelorMittal Grubu tarafından ortaklaşa yönetilen ve girişim şirketi Borçelik'te Erdemir'in sahip olduğu yüzde 9.34 hissedarlığın da rekabete aykırı olduğu vurgulandı ve Erdemir'e 10 milyon 57 bin TL, Borçelik'e de 2 milyon 399 bin TL idari para cezası verildi. Erdemir'den yapılan açıklamada şirketin gerekçeli kararın tebliğ edilmesinin ardından her türlü yasal yola başvuracağı kaydedildi. Erdemir, bir süredir ArcelorMittal ile iştiraki ArcelorMittal Ambalaj Çeliği ve Arcelor Packaging International ile Ekim 2002'de imzaladığı ticari anlaşmayı ve ArcelorMittal Ambalaj Çeliği ile Borçelik'teki ortaklıklarının sona erdirilmesine yönelik görüşmeler yapıyordu.