Zonguldak Valiliği, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaplı ilçesi İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında eğitim iş birliği protokolü imzalanmasının ardından eğitimlere başlandı.
Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Eyüp Ertaş, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü, Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. Genel Müdürlüğü arsında eğitim iş birliği protokolü imzalanmasının ardından eğitimlerin verilmeye başlandığını söyledi.
Eğitim işbirliği protokolu kapsamında Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden faydalanılmak suretiyle, halen Erdemirde çalışmakta olan iş gücünün yeni teknolojilere uyumlarını ve mesleklerinde gelişmelerini, sağlamak amacıyla eğitim verildiğini belirten Ertaş, Protokol kapsamında Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesince öncelikle makine bakım ve onarım kursu verilmeye başlandı. Eğitimler Erdemir birinci soğuk haddane eğitim biriminde verilmektedir. Bunun yanı sıra Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanlarında Meslek Kursları ve/veya Geliştirme ve Uyum Kursları açılması, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanlarında açılacak meslek kursları ile geliştirme ve uyum kursları için öğretim programına önümüzdeki günlerde başlayacağız dedi.