Erdemir’de işçi ücretlerinde yüzde 35 indirim yapılması ve işçi atılmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan AKP ilçe Başkanı Erol Şahin tepkisini dile getirdi.

Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen ile sık sık baş başa yemek yediğini daha önce gazetemize açıklayan Erol Şahin, yazılı açıklamasında Oğuz Özgen’i eleştirilerinin dışında tutup Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a yüklendi.

Şahin yazılı açıklamasında şöyle dedi:

 

İŞ KAZASI RİSKİNİ ARTIRMAKTA

 

“Özelleştirme sonrası Oyak Gurubu tarafından alınan Erdemir’deki gelişmeleri dikkatle izlemekteyiz. Erdemir’de işçi maaşlarının  % 35 indirilmesine rağmen çalışanların bir kısmının iş akidlerinin fesh edilmeleri çalışanlarda huzursuzluğa sebep olmuştur. Bu konuda sendikanın daha aktif olmasını ve çalışanlara sahip çıkmasını istiyoruz. Erdemir yönetiminin çıkarttığı işçilerin bir an önce geri almaya ve bugünden sonra işçi çıkartmayı gündeminden çıkartmasını istiyoruz. Bu durum Erdemir işçisinin üzerinde iş kazalarının riskini artırmaktadır. Bizler Erdemir, sendika ve çalışanlarının müşterek ortakların menfaatlerinin gözetilmesinin yanındayız.

 

POSBIYIK YALANI GÜZEL SÖYLÜYOR

 

Ereğli Belediye Başkanımızın, Erdemir’den Bir işçi çıkarıldığı takdirde “eylemleri başlatacağız, harekete geçeceğiz” söylemlerini hatırlıyoruz. Her ortamda çalışanlarla beraber olduğunu ifade eden Belediye başkanı Halil POSBIYIK’I yapmış olduğu işçi çıkartmaları sebebiyle kınıyoruz. Sevgi Barış dostluk slagonuyla Ereğli halkından oy isteyen Halil POSBIYIK koltuğa oturunca ne oldu’da bu sözlerini unuttu. Halil Posbıyık bu davranışlarıyla bizim seçim öncesi söylediğimiz yalanı doğrudan güzel söylediğini ispatlamış oldu. Bir an önce Ereğli’de Erdemir ve Belediye’nin üzerinde ki karabulutların dağılmasını ve barış ve huzurun gelmesini diliyoruz.

Bölgemizde yaşanan olayların gölgesinde kalan ve yıllardır mücadelesi verilen emek ve dayanışma haklarının, Ereğli’de ki bu karanlık günlerde manidar olabileceğini düşünüyoruz. Bölgemiz emek haklarının mücadelesinde hep öncü olmuştur, bu mücadele 1977 yılında bu yana gelmiş geçmiş birçok iktidarlarca kabul görmemiştir. Akparti iktidarı bu çığlığı duymuş ve 1 Mayıs 2009’u Emek ve Dayanışma bayramı ilan etmiştir. Tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin bayramlarını en içten dileklerimizle kutlar vatana ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederiz.