İrfan Erdem TSO seçimleri sonrasında destek verenlere teşekkür için yaptığı toplantıda, Erdemir’in her üç grup için temsilci önermesine sadece kendilerinin ilgi gösterdiğini belirterek “Sayın Fatih Tar bizlere yani 3 gruba temsilci verdi. Maalesef bizim dışımızda 2 grup Erdemir temsilcisini listeye yazmak ihtiyacı duymadı. Biz yazdık ve meclis üyesi oldular, tebrik ederiz” dedi.

Seçimlerin kaybedilmesinin sorumluluğunun kendisine ait olduğunu belirten İrfan Erdem “stratejik hatalardan ötürü kaybettik. Bazen kaybetmek kazanmak anlamına gelebilir. Hayat matematiktir. Seçilen başkan %41 oy aldı biz yüzde 39 oy aldık Aslan Keleş %19 oy almıştır. 21 Meclis üyeliğinin 9’unu kazanmış bulunmaktayız. Bu da 3 grup eder. Seçimi kazanan grup 7 grubun 4’ünü almıştır. Yani matematiksel olarak 4-3 kaybettik, özgürlük nedir? Seçim yapmaktır. Ereğli’de özgürlük hakkını kullanarak seçim yapmıştır” dedi.

Erdem açıklamasına şöyle devam etti:

ASLAN KELEŞ SIFIR ALMIŞTIR

Bizim kaybettiğimizi matematik söylüyor ama Aslan Keleş’in sıfır olmasının izahı yok. Bu seçimden sıfır ile çıkmıştır. Sayın Aslan Keleş’in bundan sonraki seçimde Ereğli halkının ve TSO üyelerinin kendisine verdiği sıfırdır. O bu sıfırla yaşamaya devam edecek. Bundan sonraki seçimlerde aday olmasını beklemiyorum ama aday olursa isminin karşısında sıfır olacak. Ben kolay öğreneceğini zannetmiyorum. Çünkü Aslan Bey bana Yunus Emre’nin bir sözünü hatırlatıyor. Diyor ki, “Ateşe yakın pişersen dışın pişer için pişmez. Ateşten uzak pişersen hem için hem dışın pişer” Sayın Aslan Bey ateşe yakın pişmiş ateşten uzak pişmesi için çok uzun yıllar lazım. Biraz felsefe ve hiciv yapalım. “Kuş kanadından kira istemez” Arslan Keleş. Biz omurga kadromuz, komite üyelerimiz ve meclis üyelerimiz ile birlikte seçilen Başkanı Ereğli ekonomisini düzeltme konusunda alacağı kararlara destek olma kararı aldık. Başarısız olduklarında faturayı kendileri ödeyecektir.

ERDEMİR’İ DIŞLAYARAK PROBLEM ÇÖZEBİLECEKLER Mİ?

Birde sizlere bu seçim sürecinde üzüntü duyduğum bir konuyu paylaşmak istiyorum. Erdemir TSO’nun en büyük üyesidir. Seçimlerden önce Erdemir’den tensip edeceği bir kişiyi bütün gruplara temsilci olmasını istedik. Bu konuda Milletvekilimiz Ercan Candan’da destek oldu teşekkür ederiz. Sayın Fatih Tar bizlere yani 3 gruba temsilci verdi. Maalesef bizim dışımızda 2 grup Erdemir temsilcisini listeye yazmak ihtiyacı duymadı. Biz yazdık ve meclis üyesi oldular, tebrik ederiz.

Şimdi soruyorum, Erdemir kendi temsilcisini yok farz ederek listesine almayan bu gruplarla ekonomik problemleri ve Ereğli Erdemir problemlerini nasıl çözecekler. Bu stratejik büyük hatadır. Bizim grubumuz yani Beyaz Sayfa grubu seçilenlere tekrar başarılar diliyor ve tüm kalbimizle Ereğli ekonomisinin düzelmesini, Ereğli’ye barış getirmelerini istiyor ve bekliyoruz. Bu bizim beyaz sayfa olmamızın özelliğidir. İyiler asla düşmansız olmaz.