Takım menajeri Ömer Erdinç, Erdemir Erkek Basketbol Takımının geçtiğimiz yıldan daha farklı bir konumda mücadele edeceğini belirterek, Bizim kadromuz ilk 8'i yani play-off'u hedefleyen bir kadro. Bu kadronun ilk 8'e kalabileceğine inancımız tam. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 1 Ağustos tarihinden itibaren yeni sezon hazırlıklarını gerek kros gerek salon gerekse halter çalışmalarımız oldu. Çeşitli turnuvalara katılacağız. OYAK'a, Erdemir'e, sendikaya, işçimize, spor severlere desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz dedi.

Erkekler Basketbol 1. Liginde mücadele edecek olan Erdemirspor yeni sezon hazırlıklarını Erdemir Kapalı Spor Salonunda Antrenör Hakan Demir nezaretinde yaptığı antrenmanlar ile sürdürüyor. 2-4 Ekim tarihleri arasında İzmir'de oynanacak Türkiye Kupası maçları öncesi 3 turnuvaya katılacak olan ve yaklaşık 13 hazırlık maçı yapmayı hedefleyen Erdemirspor'da Genel Menajer Ömer Erdinç hedeflerinin Türkiye Kupası'nda gruplardan ilk ikiye kalarak çıkmak ligde ise ilk 8 arasında yeralmak olduğunu söyledi.

13 EKİM'DE FENERBAHÇE İLE OYNAYACAĞIZ

Önder Gazetesi'ne açıklamada bulunan Ömer Erdinç şunları söyledi: Basketbol sezonunu 13 Ekim tarihinde başlayacak. Çektiğimiz kuraya göre de ilk maçımızı 13 Ekim tarihinde kendi sahamızda Fenerbahçe ile oynayacağız. O maçtan sonra Nisan ayına kadar sürecek bir maraton devam edecek. Basketbol takımımız geçen yıldan çok daha farklı bir konumda mücadele edecek.

HAKAN DEMİR BAŞARILI BİR ANTRENÖR

Öncelikle antrenörümüz Ahmet Çakı Tofaş'a gitmesinden sonra yerine 3 yıl Karşıyaka'da görev yapan Hakan Demir ile anlaştık. Kendisi tecrübeli bilgili bir çok başarıya imza atmış iyi bir antre-nör. Başarılı olacağına inanıyorum. Yardımcı antrenörlerimizde bir değişiklik yapmadık. Transfer sezonunda Hakan Demir ile yaptığımız çalışmalar sonucu kadroyu büyük ölçüde değiştirdik.

KADRONUN TAMAMINA YAKINI DEĞİŞTİ

Biz geçtiğimiz yıl kadroda bulunan yabancı oyunculardan sadece Gerrod Henderson ile anlaştık. Yerlilerden Alper Özcan, Caner Osman, Nusret Yıldırım ile anlaştık onun haricindeki tüm oyuncularımız Erdemirspor'da ilk kez oynayacak oyuncular. Bu oyuncularımız Derya Yannıer, Barış Özcan, Melih Mahmutoğlu, Mehmet Azmi Turgut, Can Özcan, Emre Bayav ve Asım Pars, yabancı oyunculardan da Sean Marshall ve Jure Balazic ile anlaştık ve 13 kişilik kadromuzu tamamlamış olduk. Bu sene lig güçlü ve kuvvetli ekiplerden oluşuyor.

ERDEMİRSPOR TURNUVALARA KATILACAK

Bizim kadromuz ilk 8'i yani play-off'u hedefleyen bir kadro. Bu kadronun ilk 8'e kalabileceğine inancımız tam. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 1 Ağustos tarihinden itibaren yeni sezon hazırlıklarını gerek kros gerek salon gerekse halter çalışmalarımız oldu. 5-8 Eylül tarihleri arasında Bursa'da yapılacak ve 8 takımın katıldığı bir Cevat Soydaş Turnuvasına katılacağız. 13-15 Eylül tarihleri arasında Gaziantep'de 6 takımın katıldığı bir turnuvaya katılacağız. 18-20 Eylül tarihleri arasında Antalya'da bir turnuvamız var buna katılacağız. Yaklaşık 10 hazırlık maçı oynayacağız 20 Eylül tarihinden sonra 2-3 hazırlık maçı yapacağız. 2-3-4 Ekim tarihleri arasında Türkiye Kupası'nın dörtlü grubu var. Biz bu maçları İzmir'de oynayacağız Galatasaray, Fenerbahçe, Olin Edirne ile mücadele edeceğiz.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Grubumuz çok güçlü Fenerbahçe, Galatasaray var yine Olin yabana atılacak bir takım değil. Bunların hiçbirisi ilk 2'ye kalmak için sebep değil. Biz elimizden geleni yapacağız. Zamanında yarı finalde Galatasaray'ı eledik. Ereğli'de birkaç defa Galatasaray'ı yendik geçtiğimiz sezon Beşiktaş'ı İstanbul'da yendik. Neden olmasın bu sene de Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yanında bir Erdemirspor'da ilk 2'ye kalabilir hedefimizde budur. 13 Ekim tarihinde Fenerbahçe ile evimizde oynayacağız. İyi bir lig olmasını istiyoruz. Play-off'ları hedefliyoruz. Ereğli halkının bizleri desteklemesini istiyoruz Erdemir işçisinin ailesinin desteği var. Erdemir'e, Erdemirspor Yönetimine, Oyak yönetimine, işçilerimize, sendikamıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.