Kdz. Ereğli sanat dünyasının önemli isimlerinden Erden Şenkaya, Sanat Kurumu Derneği’nin düzenlediği Bahar Konseri’nde hayranları ile buluştu. Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) Sinema salonunda 15 Nisan Perşembe günü akşamı gerçekleştirilen konserin ilk bölümünde Ereğli Müzik Derneği topluluğu sahne aldı. İkinci bölümde ise Erden Şenkaya alkışlar eşliğinde sahneye çıktı ve birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Erden Şenkaya, bu sanata emek verip yaşamdan göçmüş olanların anısını dile getirirken, yakın bir zamanda sonsuzluğa uzanan Kayahan’ı da andığını ifade edip;  Kayahan’dan bir şarkı okudu.

 

Konserin sonunda, Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür Müdürü Baki Kara, Sanat Kurumu Derneği Başkanı Durmaz Demiroğlu,  Kdz. Ereğli Tarih, Doğa ve Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı  Güldal Özçakır Erden Şenkaya’ya Türk Sanat Müziğine sağladığı destek ve katkılardan dolayı birer anı plaketi verdiler.

 

Erden Şenkaya da, kendisini Bahar Konseri’nde hayranları ile buluşturan Sanat Kurumu Derneği başta olmak üzere destek olan herkese teşekkür etti.

 

Konsere katılanlar arasında CHP Milletvekili aday adaylarından Muhabbet Tezel ile Suat Önder, AKP’li Alaplı eski Belediye Başkanlarından Nevzat Çimenoğlu, sanatseverler ve Erden Şenkaya hayranları katıldı.