AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan referandum maddeleri arasında yapılacak incelemede "hayır" dedirtecek bir unsur bulunursa kendisinin de "hayır" oyu kullanacağını söyledi.

Milletvekili Erdoğan, beraberindeki heyetle Ereğli'ye bağlı Yazıcılar, Soğanlı Yörük ve Aydınlar köylerini ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan beraberindeki heyetle ilçeye bağlı Yazıcılar, Soğanlı Yörük ve Aydınlar köylerinde halk toplantısı düzenledi. Köy ziyaretlerine önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, İl Genel Meclis üyeleri ve partililer katıldı.

ADALETİN TECELLİ ETMESİ İÇİN "EVET" DİYECEĞİM...

Soğanlıyörük köyünde yapılan ziyarette ilk konuşmayı AK Partili önceki dönem Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli yaptı. Sesli, 12 Eylül'de yapılacak referandumun partilerle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Köy halkına kendi başına gelen tutuklama olayını örnek veren Sesli "Bir sabah geldiler 'Seni gözaltına alıyoruz' dediler. Ben halen gülüyorum. Tam 224 gün beni cezaevinde tuttuktan sonra bir akşam üzeride gardiyan geldi 'Serbestsin' dedi. İnanın ne içim tutuklandığımı, neyle suçlandığımı öğrenemedim. Ta ki ocak ayında ilk mahkemeye çıktık, iddianameyi önümüze koydular. Benim alnım ak, başım dik, verilemeyecek hesabımız da yok. Ama ben evvela bu tür hukuksuzlukların yaşanmaması için, adaletin tecelli etmesi için evet diyeceğim. Sizlere hayır dedirtmek için gelenler var köylerinize. Onlara sakın inanmayın." dedi

"DARBELERİN YAŞANMAMASININ ÖNÜNÜ AÇIYOR"

12 Eylül'de oylamaya sunulacak olan anayasa paketinde yer alan maddeleri vatandaşlara anlatan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, "Siz PKK'nın hayır dediği bir anayasaya hayır mı diyeceksiniz?" diye sordu. Referandum sürecinde CHP, MHP, BDP ve PKK'nın hayır kampanyası yürüttüğünü söyleyen Erdoğan, "Gerçekten şaşılacak bir durum. Siz nasıl bir araya gelebildiniz? Bu anayasa değişikliği Türkiye'nin aydınlık yarınlara kavuşması, ülkemizde bir daha darbelerin yaşanmamasının önünü açıyor. Demokrasimizin önünü açıyor. 12 Eylül'de AK Parti oylanmayacak. CHP ya da MHP de oylanmayacak. O nedenle gelin Türkiye'nin daha özgür, daha demokratik bir ülke olması için 12 Eylül'de bu anayasaya evet deyin." şeklinde konuştu. Fazlı Erdoğan konuşmasında referandum maddeleri arasında yapılacak olan inceleme sonrasında "hayır" dedirtecek bir unsur bulunursa kendisinin de bu referandum da hayır oyu kullanacağını söyledi.