12 Haziran genel seçimlerinde HAS Parti Zonguldak milletvekili 2. sıra adayı Emrullah Erdoğan, Alaplı Belediye Başkanlığına şimdiden aday olduğunu açıkladı. Adaylığı ile açıklamalarda bulunan Erdoğan, Siyasetin içinden olmamdan dolayı, halka hizmet edebilmek için böyle bir düşünce içerisindeyim.
Bunu da kamun oyu ile paylaşmak istedim, gerçi daha belediye seçimlerine 2 yıl var ama alt yapıyı ve kamuoyunu oluşturmak, etrafımızdaki heyecanı arttırmak adına bu kararı erken açıklamış olduk dedi.
Alaplı için önemli projelerinin olduğunu belirten Erdoğan, Elbette ki Alaplı için çok önemli projelerim var. Bildiğiniz gibi ben 1994 ve 1999 yılları arasında belediye meclis üyeliği yaptım, başkanlığı ve aynı zamanda Alaplı'da uzun süre esnaflık yapmış birisiyim.
Alaplı'nın eksikliklerini bilenlerdenim. Tabi ki böyle bir göreve talip olup, seçildikten sonra projelerimizi halkımıza deklare etmeyi düşünüyorum. Ama şu anda söylemenin bir anlamı olmayacağını, ama seçimin içinde adaylığımız kesinleştiği zamanda bu projelerimi bir bir açıklayacağım diye konuştu. Alaplı Belediyesi'nin çalışmalarını da değerlendiren Erdoğan, şöyle konuştu:
Mevcut belediyenin çalışmalarını sadece sesiz sakin sadece Alaplı'da bir belediye başkanı varmış gibi değerlendiriyorum.
Çünkü belediye başkanı başka bir partiden seçildiği zaman iktidar partisi yöneticileri ile karşılıklı bir atışma içerisinde idiler. Ama AK Parti'ye geçince arkadaşımız ilçede böyle bir atışma ve birbirlerini kontrol edecek bir mekanizma ortadan kalkmış oldu.
Daha önce birbirlerine kaçak binalar ve ucube binalar ile ilgili kamuoyunda lanse edilen olumsuzluklar birden bire ortadan kalkmış oldu, yani sanki Alaplı'da sorunlar bitti birliktelik içinde gayet güzel idare ediyorlar, ama Alaplı'nın sorunları o kadar çok ki bir cami önündeki otoparkı bile idare edemiyorlar.
HAS Parti'den milletvekili adayı olduğunu ve kendi partisinden belediye başkanlığına aday olmayı düşündüğünü belirten Erdoğan, Şu anda benim mensubu olduğum bir partim var. Ben HAS Parti'den Zonguldak milletvekili adayı olmuş biriyim.
İlk önce partimden aday olmayı düşünüyorum. Tabi ki bu süreç çok uzun boyutlu bir süreç, inşallah hedefi yakalayacağımız ortam burada gerçekleşir ama genel olarak belediye başkanlığına ferdi olarak adayım dedi.