Kooperatif Başkanlığını Nisan ayında bırakmaya hazırlanan Süleyman Erdoğan, yoğun kar yağışı nedeniyle halk otobüslerinin rahat hizmet verebilmesi için Ereğli Belediyesi ile ortaklaşa çalışma yaptıklarını belirtti. Erdoğan, belediyenin almış olduğu karar gereği de ücretsiz basın kartlarının iptal edildiğini söyledi.

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifinde uzun yıllardır Başkanlık görevini başarı ile yürüten Süleyman Erdoğan, Nisan ayında gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede başkanlık görevini bırakacağını açıkladı. Erdoğan yaptığı açıklamasında, "Uzun yıllardır elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Sonuçta bizim de bırakıp birilerinin önünü açmamız gerekiyor. Bilindiği gibi son kar yağışları nedeniyle halk otobüslerinin ilçe halkına rahat bir hizmet verebilmesi için yoğun çalışma içerisindeydik. Ereğli Belediyesi ile birlikte yol güzergahlarında tuzlama çalışması sabahın erken saatlerinde gerçekleştirdik" sözleri ile konuştu.
BASIN KARTLARI İPTAL
Kdz.Ereğli'de Halk Otobüslerinden basın mensupları artık ücretsiz yararlanamayacak. Ereğli Belediyesinin almış olduğu karar gereği Ulaştırma Müdürlüğü aracılığı ile teslim ettiği ücretsiz taşıma kartlarının İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda iptal edildiği öğrenildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Süleyman Erdoğan, "Ereğli Belediyesi kanun gereği ücretsiz basın kartlarını iptal etti. Belediyenin almış olduğu bu kararı bizde uygulamaya soktuk ve 2009 yılında verilen kartların tamamı iptal edildi. Kanun gereği ücretsiz taşımadan sarı basın kartı sahibi kişiler yararlanabiliyor" dedi. Öte yandan ilçe merkezinde otoparklarda da İçişleri Bakanlığı tarafından verilen basın kartlarının geçerli olacağı öğrenildi.