Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen "Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni"nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve pek çok sayıda davetlinin katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildiği bildirildi.

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen yazılı açıklama metni şöyle:

  Emine Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Anadolu kadını tarihin hiçbir döneminde pasif bir duruş sergilememiştir. Her zaman elinde çapası, sırtında küfesi, kucağında yavrusu ile üretim hayatının merkezinde yer almıştır. Geçmişten bugüne gerek ev içinde gerekse dışında ekonomik ve sosyal hayatın her zaman bir parçası olmuştur. Kadınlarımız yaptığı işe yüreğini veriyor, kendini adıyor. Ülkemizin de bu adanmışlığa çok ihtiyacı var. Milletimizin yüksek hedeflere ulaşmasında kadınlara aktif roller düşüyor." dedi.


 
  Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, törende yaptığı konuşmada, tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınların oynadığını ifade ederek, "Çiftçi kadınlarımız, ailenin yapı taşı ve sürdürülebilir kalkınmanın şampiyonudur." diye konuştu.

   Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve protokol üyeleri çeşitli kategorilerde dereceye giren kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti. Ardından aralarında İlimiz Devrek İlçesi Kadın Kooperatifi Devrek Güneşi'nin (S.S. Devrek Merkez Dedeoğlu ve Çolakpehlivan Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin) ve İl Müdürlüğümüzden bir temsilcinin de bulunduğu Tarım ve Orman Bakanlığı kuruluşlarının stantlarını ziyaret etti.