AKP Zonguldak İl Teşkilatı, köylerde referandum turlarını sürdürüyor. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan Sarımsak, Çağalı ve Olukyanı köylerine ziyarette bulunarak, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2007 yılında gerçekleştirilen ve AK Parti'nin yüzde 47 oy alarak iktidar olduğunu belirten Erdoğan, "Yok Tayyip Bey kendini kurtaracakmış, anayasa mahkemesinin yapısını değiştiriyorlar. Öyle bir şey yok. Biz Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmuyoruz. Bu maddelerin hepsi yararlıdır. Bir tane faydasız mesele varsa gelsinler bizde 'hayır' diyelim. Yıllardan beri bir şeyler yapılmış.
Kim bir çivi çakmışsa, hizmet etmişse ona teşekkür ediyorum. Biz her şeyi insana hizmet ve insana odaklı yapmaya çalışıyoruz. 1982 Anayasası'nın getirmiş olduğu bir perde anayasası, dayatma anayasası var. Bu elbise bu ülke insanına dar geliyor. Anayasayı milletimiz kendi eliyle yapması için bütün siyasi partilere çağrı yapıldı. Bu ülkenin geleceği için demokrasi çıtası yüksek olan özgürlükler çıtası yüksek olan gelişmişlik düzeyi yüksek olan tüm ülkülerdeki gibi biz de sivil bir anayasa yapalım.
Bütün siyasi partiler bütün anayasa organlarını kuruluş yıl dönümünde bu elbisenin ülkemize dar geldiğini söylediler.
Bütün siyasi partilerin seçim propagandalarında anayasanın değişmesi konusu vardı. İş başına gelince kapılarını çaldık" dedi.