AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın eski Bağlık Gazinosunda verdiği iftar yemeğine ilçe protokolü başta olmak üzere köy ve mahalle muhtarları, İzmirlioğlu Huzurevinde kalan yaşlılar, Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile birlikte olan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'ın yerine gelen konukları AKP kurucu başkanlarından Ali Kemal Karaca karşıladı. Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Yöneticileri, ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve kalabalık basın mensubunun katılımı ile gerçekleştirilen iftar yemeği öncesi ilahiler söylendi.
Karadeniz Ereğli İlçe Müftüsü Osman Aydın'ın duasının ardından AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan yaptığı konuşmasında, "Bu anlamlı günde 30 Ağustos Zafer Bayramının kutlandığı bugünde şükrediyorum. Sayın Bakanım Ereğli-Zonguldak ve Düzce hep birlikte bu vatanın bekçisi. Ramazanın anlamlı iftarıyla 30 Ağustos Zafer coşkusuyla ülkemizin bir baştan bir başa demokrasi ile kalkınmasını sağlamak, birlik ve beraberlik içerisinde aziz Atatürk'ün dediği gibi Muasır medeniyet seviyesine ulaştırma çabasıyla büyük mesafeler alınıyor. Ereğli'deki fotoğrafta bu" dedi.
Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'de yaptığı konuşmasında, "Bu yıl, son 80 yılın en kısa sürede en çok yağış alan dönemini geçirdik. Sel ve afet olaylarında ben Zonguldak'a gelememiştim.
Bazı incelemelerde bulunmak için Zonguldak'a geldim. Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Tüm milletimizin Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Yapılacak olan çalışmalar var. Onlarla ilgili bilgiler aldım. Biz de bunun takipçisi olacağız, yardımcı olacağız. Ereğli ile ilgili çok önemli bir konudan bahsettiler. Ona benzer bizim bir projemiz de Samsun'da var. Maliye Bakanımızın da bilgisi var" görüşlerine yer verdi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, iftar programının arından 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Ordu Evi'nde verilen resepsiyona katıldı.

NOTLAR:


*** İftar yemeği zengin menüsü ile dikkati çekti. Çorba, salata, güveç, pilav ve tatlının yanı sıra iftariyelik, kola, fanta ve su konuklara sunuldu.

*** Bakan Demir salona giriş yaptığında arkasından sırasıyla AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, AKP İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, Milletvekili Erdoğan'ın danışmanı Ali Kemal Karaca peşpeşe geldi.

*** iftar yemeğine çok sayıda gazeteci katıldı.

*** İftar yapılan salonun hemen arkasındaki oda da konukların namaz kılması için seccade açıldı.

*** Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık'da Erdoğan'ın iftar yemeğine katılanlar arasında yerini aldı.

*** Erdoğan konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları verirken her konuşmasında olduğu gibi bu konuşmasında da Atatürk'ün, "muasır medeniyetler" sözünü yineledi.

*** İftar yemeğinin ardından Bölge Komutanlığında gerçekleştirilen zafer bayramı etkinliklerine protokolün büyük bir çoğunluğu katılırken yapılan fener alayına ise az sayıdaki vatandaş katıldı.