Kdz.Ereğli’nin menfaatine olmayan hiçbir işin içerisinde olmayacağını vurgu yapan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz.Ereğli'yi çok sevdiğini belirterek HEMA'nın termik santral girişimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ereğli’nin menfaatine olmayan hiçbir işin içerisinde bu güne kadar olmadığımız gibi bundan sonrada olmayız. Kireçlik Mevkii’nin tahsisi Üniversite’ye yapılmıştır. Dolayısıyla buraya termik santral yapılması söz konusu değildir. Termik santral konusunun referandum sonrasına saklandığı iddiaları da yersizdir. Her şey prosedür dahilinde yürüyor. Eskiden yapılan bir müracaat ve şu anda da ÇED toplantısı düzenleniyor. HEMA daha öncede müracaatlarda bulunmuştu, ancak sonuç alınamadı. Çevre Bakanlığı yetkilileri ile daha yeni görüştüm. Şu ana kadar sonuç alınmış bir şey yok. Çevre Bakanlığımız bu konulara duyarlıdır. Çevreye zararı olacak hiçbir projeye ‘olur’ vermez. O yüzden bu tür konular üzerinden artık polemikler yapılmasın” dedi.

Ayrıca Erdoğan, 5 ve 6 Ekim 2010 tarihlerinde Kandilli’de yapılacak olan ÇED toplantılarına fırsat bulduğu takdirde kendisinde katılıp orada söz alacağını ve sürecin de takipçisi olacağını ifade etti.