CHP Parti Meclis Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Zonguldak mitingi sırasında kullandığı sözlere dikkati çekti. 1992 yılında faaliyete geçen ZKܒnün 2007 yılında kendisinin kurduğunu ifade etmesini, “ruh halini”, “hafıza zafiyetini” gösterdiğini söyledi.

Köktürk açıklamasında, “Başbakanın 1981 yılında Hacettepe Üniversitesine bağlı Mühendislik Fakültesi olarak faaliyete geçen, 1992 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesine dönüşen ve 1993 yılında tüzel kişilik kazanan Karaelmas Üniversitemizi, 2007 yılında kendisinin kurduğunu ifade etmesi; Sayın Başbakanın “ruh halini”, “hafıza zafiyetini” gösterdiği kadar, Zonguldak da ki gelişmelerden ‘’bi haber’’ olduğunu da ortaya koymaktadır. Zonguldak’ta ki pek çok kurumu kapatan, pek çok kurumu il dışına taşıyan Sayın Başbakanın Zonguldak Karaelmas Üniversitesini kendisinin kurduğundan bahsetmesi İktidarın sahip olduğu anlayış ve yöntemi yansıtmaktadır. Bunun yanı sıra; Ahmet Durusoy adlı hayırsever vatandaşın bağışlarıyla yapılan, ilk olarak, bizimde kurucu yönetim kurulunda bulunduğumuz Çaycuma Diyaliz Merkezi ve Huzurevi yaptırma derneği tarafından gündeme getirilen diyaliz merkezini, iktidarın icraatı olarak yansıtması, hayırsever vatandaşın adını dahi anmaması, gerçekte hizmeti yapana ve topluma karşı ‘’büyük haksızlık ve saygısızlıktır’’.

Başına Madenci bareti giyen, ancak, madenlerimizle ilgili tek bir kelime edemeyen, TTK da ki toplu sözleşme görüşmelerini kilitleyen, Emeğin Başkenti iken 150 bin emeklisi ile emeklinin başkentine dönüşen Zonguldak da emekli sorunlarını ve İntibak yasasını ağzına dahi alamayan, Emek kesimini, tarım kesimini ve 2002 den bu yana kepenk kapatan 10 bin esnafımızı ve ayakta duramayan binlerce esnaflarımızı görmezlikten gelen, 9 yılda kıyı kenar çizgisini bile netleştiremedikleri Filyos vadi projesine dönük samimiyetten uzak açıklamalar yapan Sayın Başbakanın , ‘’Zonguldak’ a yönelik her hangi bir hedefi ve projesinin olmadığı açıkça görülmüştür’’ .Bütün bir mitingi yüzeysel ve gerçek dışı karalama söylemi üzerine oturtan Sayın Başbakanın Zonguldak’ın sorunlarını ve beklentilerini yok saydığı anlaşılmıştır. Zonguldak’ in ve ülkemizin kendisine nefes aldıracak yeni bir iktidara ve ‘’her şeyi kendinden menkul sanmayan’’ yeni bir Başbakana ihtiyacı vardır. Genel Bakanımız Kılıçdaroğlu öncülüğündeki Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında Zonguldak yeniden ayağa kalkarak rahat bir nefes alacaktır”