Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Recep Erdoğan, Merkez İlköğretim Okulunda Meslekleri Tanıma ve Motivasyon Programı kapsamında öğrencilere doktorluk mesleğini anlattı.

Alaplı’da eğitim kurumlarında, Meslekleri Tanıma ve Motivasyon Programı kapsamında Ereğli Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Recep Erdoğan, Merkez İlköğretim Okulu'nda öğrencilere doktorluk mesleğini anlattı.
Alaplı'da altıncı ilköğretim okulunda söyleşide bulunduğunu kaydeden Erdoğan, öğrencilere doktorluk mesleğinin kişi ve toplum sağlığındaki yeri ve önemini anlattı.
Doktorluk mesleği en kutsal mesleklerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Doktorluk mesleği en kutsal mesleklerden biridir. Ben hepinizin doktor olmasını isterim. Okuyana birileri katkı sağlamalıdır. Bende öğrencilik yıllarımda birilerinin katkılarıyla okudum doktor oldum. Size tavsiyem önce hedefiniz olacak. Okulunuza ve derslerinize motive olmak zorundasınız. Çok
çalışırsanız başarı devamında geliyor. Ben ilkokuldan itibaren doktor olacağım diyerek kendi hedefimi çizerek çok çalıştım. Bana okul yıllarımda hep birileri destek ve yardımcı oldu. Bende elimden geldiği kadarıyla sizlere destek ve yardımcı olmaya çalışıyorum" dedi.
Büyük bir ilgi ve beğeniyle izlenen söyleşinin ardından öğrenciler ve Okul yönetimi ile hatıra fotoğrafı çektiren Erdoğan, daha sonra okuldaki öğretmenlerle bir süre sohbet etti. Erdoğan, ayrıca okulun ihtiyaçları konusunda da imkânı oranında destek vermekten mutluluk duyacağını sözlerine eklerken, okula projeksiyon cihazı hediye edeceğini söyledi.
Alaplı Merkez İlköğretim Okulu Müdürü Ayhan Tekin’de Dr. Recep Erdoğan’a öğrencilere mesleki tanıtımı ile ilgili bilgiler ve desteğinden dolayı teşekkür etti.