12 Haziran 2011 günü 9 yıllık milletvekilliği sona erecek olan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan düzenlediği basın toplantısında “hakkınızı helal edin” dedi.

 

Milletvekilliği vedasını Keleşler Otel’de düzenlediği kahvaltıda yapan Fazlı Erdoğan’a  Gülüç Belde Belediye Başkanı Aydın Güngör, AKP  Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Âdem Öztürk, AKP Milletvekili aday adayları Celil Uzun, İrfan Yazıcıoğlu, Naci Yalçınkaya, Aslan Keleş, Erol Şahin, Kdz.Ereğli’nin önceki Belediye Başkanı Murat Sesli, AKP İl Genel Meclis Üyeleri Osman Arslan ve İbrahim Tak da katıldı.

 

Erdoğan’ın milletvekili olarak son kez düzenlediği basın toplantısında duygusal anlar da yaşanırken, yaptığı konuşmada yapılan hizmetleri öne çıktı.

 

Erdoğan özetle şöyle dedi:

 

TÜNELLER TAMGAZ

Erdoğan Ereğli-Devrek yolunun ihalesinin tamamlandığını ve Baba Dağı’na şantiye kurulduğunu belirterek, Ereğli-Alaplı duble yolundaki 9 tünelden 5’nin bittiğini söyledi.

 

FEN LİSESİ, ADLİYE SARAYI YAPIMI

DDY arazindeki 380 dönümlük arazinin yüzde 30’nun sit alanı yüzde 40’nın da imara açıldığını vurgulayan Erdoğan, 12 bin metrekarelik bir alana Adliye Sarayı, 12 milyon liraya mal olacak olan Fen Lisesi ile Fen Lisesi Yurdu, Fen Lisesi Spor Salonu ile eşi Saniye Erdoğan adına anaokulu yapılacağını belirtti.  Eşinin okulunun parasının yarısını kendisinin vereceğini geri kalanını milli eğitimin üstendiğini belirten Erdoğan, Kepez’de yapılacak olan Anadolu Lisesi’nin de aksilikler yüzünden geç kaldığını ifade etti.

 

FEN LİSESİ AÇILIYOR

Söz konusu okul için tam 3 kez müteahhit değiştiğini kaydeden Erdoğan, bu yıl okulun bitirileceğini söyledi. Ereğli Özel İdare İş Merkezi ile Spor Salonu’nun da Zonguldak’a gelen Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından uzaktan açıldığını kaydeden Erdoğan, 450 yataklı hastanenin de 120 dönümlük arsasının yüzde 30’na hastane yapabileceklerini yüzde 70’lik bölümünün de izse ve ucube olarak görünümünde olduğunu söyledi.

 

10 GÜNDE ASFALT SÖZÜ BOŞ

Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmalarında sürdüğünü hatırlatan Erdoğan, Ereğli Belediyesi’ne bağlanan köylerin yollarını “10 günde asfalt yapacağım” denilerek yapılma sözü alındığını belirtti. Erdoğan böyle bir çalışmanın olmadığını da dile getirerek yolun yapımını da hükümetin üstlendiğini ve OSB’nin suyunun da Alaplı’dan geldiğini ifade etti.

 

AVRUPA (!) KENTİNDE 80 YILLIK BÜZ

Devrek yol ayrımındaki menfezin altından küçücük büz çıktığını ve bu yüzden Kavaklık Mahallesi’nin sel felaketi yaşadığına değinen Milletvekili Erdoğan, “Avrupa kenti Ereğli’de 80 yıllık küçücük bir büz çıktı. Biz onu viyadük yapılabilir diye aşağıya kadar indirdik. Bölgedeki köprülerin hepsini yeniden yaptık. Derelerin ıslahı için de ihaleye çıkarttık. Bu yıl Kabasakal Deresi’de temizlenecek” dedi.

 

GÜLÜÇ GÜZELLEŞECEK

Gülüç’teki Türk Metal Sendikası tesislerinin Ereğli için bir şans olduğunu ifade eden Erdoğan, “Türk Metal Sendikası, Ereğli’den kazanıp paralarını Ereğli dışında harcıyor ve yatırımlarını oralarda yapıyordu. Müdahil olduk ve Gülüç’ü önerdik. Başkan Aydın Güngör çok yardımcı oldu ve bu tesisi kazandırdık. Gülüç Deresi’ni şimdi ıslah ediyoruz. Kozlu nasıl güzelleştiyse Gülüç öyle güzelleşecek.” diye konuştu.

 

TERSANELERİ KURTARACAK PROJE

Tersanelerdeki krize de değinen Erdoğan, Yunanistan’ı kurtarmak için 30 yaşındaki gemilerin denizde dolaşımını serbest bırakılınca yeni gemi siparişleri alınamadığı için tersanelerin bu sıkıntıya düştüğünü söyledi. Erdoğan armatörlerin de çoğaldığına dikkat çekerek, Bakan Ali Babacan’ın tersaneleri kurtaracak proje için çalışmalarını tamamladığını kaydetti.

 

SU SIKINTISINA BARAJ ÇÖZÜMÜ

Hayal denilen Filyos Projesi’ne, Başbakan Erdoğan’ın verdiği önemi anlatan Milletvekili Erdoğan, Ereğli’nin su sıkıntısını çözmek için Kızılcapınar Barajı’ndan su arıtma tesisleri yapılarak isale hattının bitirileceğini ve Ereğli Belediyesi’ne devredileceğini söyledi. 23 Ocak’ta ihale edilen isale hattına 30-40 milyon liralık kredi alındığını ve bununda 40 yılda ödeneceğini söyleyen Erdoğan, en büyük hayalini ise bacasız fabrika olarak nitelendirdiği Ereğli’ye üniversite kurmak olduğunu söyledi.

 

PROJELERİN TAKİPÇİSİ

Erdoğan projelerle gösterdiği icraatlarının takipçisi olacaklarının mesajını verirken, kahvaltıda Hamdi Uçar, Celil Uzun, Aydın Güngör ve Osman Arslan birer konuşma yaparak Erdoğan’ın milletvekilinin kısmen bittiğini ancak yinede milletvekili gibi çalışacağına inandıklarını söyledi.