Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından dördüncüsü düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nın Zonguldak elemeleri Alaplı'da yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından dördüncüsü düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması'nın Zonguldak elemeleri Alaplı ilçesinde yapıldı. Derece alanlara ödülleri ilçe protokolü tarafından verilirken, Ereğli 2 dalda birincilik aldı. Alaplı ise 1 dalda birinci oldu.
Alaplı Kapalı Spor Salonu'ndaki yarışmalar, bilgi yarışması ile başladı. Zonguldak'ın ilçelerindeki 6 imam hatip lisesinin öğrencileri, yarışmada derece alabilmek için kıyasıya yarıştı. Yarışmayı Ereğli Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran daire müdürleri birim amirleri ve çok sayıda davetli izledi.
Bilgi yarışmasının sonunda birinciliği Kdz. Ereğli İmam Hatip Lisesi aldı. Devrek İmam Hatip Lisesi ikinci Zonguldak İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.
Ardından yapılan Arapça şiir okuma yarışmasında Aslı Durdu Başol birinci Rukiye Kapan ikinci, Sema Arslan üçüncü oldu.
Arapça musiki yarışmasında ise birinciliği Alaplı İmam Hatip Lisesi ikinciliği Kozlu İmam Hatip Lisesi, üçüncülüğü ise Devrek İmam Hatip Lisesi öğrencileri kazandı.
Birincilik ödüllerini Ereğli Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş tarafından verildi.