Ekonomik krizin Ereğli’ye ağır bedeller ödettiğini belirten CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı çok sayıda tüccar, sanayici ve yatırımcının ticari faaliyetlerine son verdiğini vurguladı. Baykal’ı 3 Mayıs’da Zonguldak’a geleceğini açıklayan Balcı, 1 Mayıs çağrısı da yaptı.

 

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs işçi bayramı ile ilgili düşüncelerini açıklarken CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Zonguldak’a yapacağı ziyaret ile ilgili de bilgiler verdi. Önceki gün Lice’de ve Şemdinli’de şehit düşen askerlerimize rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı dileyerek başlayan Balcı, “Bu ülkenin bir yurttaşı olarak, Hükümet yetkililerinin ve sorumlu bürokratların, Ergenekon davasına gösterdikleri ilgi, alaka ve gayret kadar, yıllardan beri süren Güneydoğudaki bu savaşın bitirilmesi, asker ve polisimizin can güvenliğinin sağlanması konusunda da gösterilmesini istiyoruz” dedi.

 

İŞSİZLİK ARTTI

Dünyada ve ülkede yaşanan ekonomik krizin, Ereğli’ye de çok ağır bedeller ödettiğini vurgulayan Balcı açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Birçok vatandaşımız işsiz kalmıştır. Bir çok tüccar, sanayici ve yatırımcılar ticari faaliyetlerine son vermişlerdir. Tüm bu olumsuzlukların yaşandığı bir ortamda, yarın 1 Mayıs İşçilerin ve Emekçilerin birlik beraberlik ve dayanışma günü. CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü olarak, tüm çalışanların, emekçilerin, 1 Mayıs İşçi Bayramlarını, birlik beraberlik dayanışma günlerini en içten duygularımızla kutlar, aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir şekilde işsiz kalmadan nice 1 Mayıslar dileriz. CHP İl ve İlçe Örgütleri olarak 1 Mayıs etkinlikleri için; Zonguldak’ta Demokrasi Platformunun organize ettiği 1 Mayıs Birlik, Beraberlik ve dayanışma yürüyüşüne katılacağız. Ereğli halkını ve Tüm Emekçileri Zonguldak’ta yapılacak 1 Mayıs Emekçilere destek yürüyüşüne davet ediyoruz.

 

BAYKAL GELİYOR

Değerli konuklar, CHP Genel Başkanımız Deniz Baykal, 29 Mart Yerel seçimlerinde Belediye Başkanlıklarını kazandığımız İl ve İlçe Belediyelerini ziyaret programı içerisinde, 03 Mayıs 2009 Pazar günü Zonguldak, Kdz.Ereğli ve Akçakoca Belediye Başkanlıklarını kutlama ziyaretinde bulunacaktır. Genel Başkanımızın Belediye Başkanlıkları ziyaret programı basına dağıtılacaktır. Bu vesile ile tüm Ereğli halkını ve partililerimizi tahmini olarak Pazar günü saat 13.30’da Belediye Başkanlığının önüne bekliyoruz.