BU ADAMLAR BUHARLAŞACAK MI?

Ereğli'de gerçekleştirilen Zonguldak İl İstişare Toplantısına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, muhalefetin eleştirilerine de yanıt verdi. Zonguldak'ın emekçi kenti iken emekli kenti olduğuna dönük söylemlere tepki gösteren Çelik, Dünyanın neresine giderseniz gidin madende kıyamete kadar çalışılmıyor bir zamanlar Zonguldak'ta 60-70 bin insan madende çalışıyorlardı bu adamlar buharlaşacak mı emekli olmayacakta ne yapacak. O emekli olan adam buraya yerleşiyor o adam buraya yerleşecek. Emeklilerimiz çok emek verdiler bundan sonra da onlara sağlık uzun ömür diliyoruz bundan sonra onun devamı gelecek. Taşkömürü eskisi gibi değil dünyada rekabet var. Zonguldak üretiyor fakat ürettiğinin karşılığını alamıyorlar diye muhalefet bizi suçluyor. Biz tek ekonomik değer olarak taşkömürü işletmesini görürsek bence doğru bir tercih yapmış olmayız dedi.

100 BİN SİGORTALI SAYISI

Zonguldak'ta sigortalı çalışan sayısının 100 bini geçtiğini söyleyen Çelik, Ereğli-Düzce arasındaki yol güzergahının maliyetinin ise 612 milyon TL olduğunu belirterek, Bunu birileri görmesi lazım elini vicdanına koyan görmeli sözleri ile konuştu.

ALT YAPIYI YAP KAYMAK GİBİ ASFALT

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın Kışla yol güzergahına astırdığı, Bu yol Karayollarının sorumluluğundadır pankartına da tepki gösteren Çelik, Ereğli Belediyesinin yol güzergahının alt yapısını yapması durumunda asfaltının yapılacağını açıkladı. Çelik şunları söyledi: İyidir ama Ereğli'nin iç yolu bozuktur. Ereğli Belediye Başkanı cinlik yapıyor, 'bu yol güzergahı karayoluna aittir' diyor biz bilmiyoruz sanki. Türkiye'de alışkanlık şuydu belediye asfalt döker telekom gelir burayı kazar, o kapatır bu sefer gelir botaş ben doğalgaz getireceğim, kanalizasyon yapılacak ben kazarım, bedaş gelir aynı. Gülüç Belediyesi kendisine ait yer altında yapılması gerekenleri yaptı karayolları asfaltı yaptı. Peki neden Ereğli'ye kastımız ne olabilir ki? 

EREĞLİ BELEDİYESİNİ ALALIM

Zonguldak'ı da Ereğli Belediyesini de alalım. Merkezi hükümet ile koordinasyon olduğu zaman görüş birliği olduğunda daha güzel hizmet veririz. Biz Ak Partili belediyeler olunca fazla para vermiyoruz herkese İller Bankası'nın gönderdiği pay bellidir. Biz adaletsizlik yapmayız vatandaş bize oy vermese de hizmet ederiz. Ak Partili belediyelerde yapılanlar ortadadır.