BAŞKAN UYSAL: Teşekkür istemiyorum ama bu kadar eleştiri de ağır, çivi çakmadınız demek de haksızlık. Bir baştan bir başa değişiyor. 40 Yıldır çöplüğe elinizi bile sürmediniz biz çöplüğe zemin etütleri yaptırdık kayan yol düzeltildi, en kısa zamanda oraya başlayacağız. O bölgeye bisiklet yolları da açacağız. Köseağzı bölgesindeki dar yolu da düzelteceğiz.


BAŞKAN
 UYSAL:
Bir çivi bile çakmadınız dediniz, ben gerçekten teşekkür etmiyorum ama bu kadar da art niyetli bakmanızı hayretle karşılıyorum. Hiç değilse yaptığımız bazı işleri, ‘güzel yaptınız’ demenizi beklerdim. Örneğin Akbank’ın önündeki cadde, oradaki cadde insanların yürümesi için, biz her zaman yayaların yürüyebileceği şekilde yollar yapacağız, bunlara teşekkür edebilirdiniz. Adidas’ın arkasındaki yayalaştırma çabalarımız devam ediyor. Bizim için önce insan, biz her zaman insanı yaşat ki devleti yaşat demişiz ama siz bunları görmek istemiyorsunuz.


CHP GRUP SÖZCÜSÜ ÖZYAĞCI: Geçmiş dönemde kapalı pazaryeri, terminal, piknik alanları, halı saha yapımları ve bu dönemde sizin yaptığınız priz, ampul değiştirmek ve sadece tamiratlardır. Ereğli halkı maalesef son 9 aylık dönemde mağdur olmuş ve halkın gözünde de maalesef belediye şuanda çalışmaz ve iş yapmaz pozisyona gelmiştir. Vatandaşın arasına katılarak bunu sorabilirsiniz. Ereğli’ye gelmiş bir çivi çakılmış bir pozisyon yok, hep beraber çakalım bu çiviyi.


CHP MECLİS ÜYESİ NALCI:
Ereğli Belediyesi alt yapıcılık ve sosyal belediyecilik konusunda sınıfta kaldınız ve 1 yılı boşuna harcadınız ki kendi partinizin yaptırdığı belediyenin memnunluk anketinde yüzde 83 başarısız çıktınız”

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirildi. İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde teröristler tarafından silahla vurularak öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan saldırıyı kınayarak başlayan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Görevi başında iken hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyorum” dedi.

 

ŞENLİK VE FESTİVAL AYNI SORUSU

CHP’li Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Cumhur Nalcı, festival isminin şenlik olarak neden değiştirildiğini iki kelimenin de aynı anlama geldiğini sorduğu Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Bir aya yayılan sadece şarkıcıların veya şarkı söyleyen sanatçılarımızın değli kültürel bir etkinlik olacak. Bir aya yayılacak. Ereğlimizin sesini gücünü sanatsal derinliğini göstermemiz lazım bu da ancak bu şekilde olur. Buna benzer ileriki günlerde daha da fikirlerimiz olacaktır. Çünkü festival 2-3 günlüktür biz bunu 1 aya yayacak şekilde” sözleri ile yanıt verdi.

 

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi Encümen üyeliği seçimlerinde AK Parti Grubunun önerdiği Sabri Dinç,  Hasan Pınarcık  ve Halil Bozkuş 18 oy, CHP grubunun önerdiği Cumhur Nalcı, Sibel Yıldız, Mustafa Başhan 14 oy ald. Encümen üyeliklerine Dinç, Pınarcık ve Bozkuş seçildi.

 

İHTİSAS KOMİSYONLARI 1 YIL

Komisyonların 5’er kişiden 1 yıllık görev almalarına yönelik Grup Sözcüsü Nazım Erdoğan’ın önerisi oy çokluğu ile kabul edildi. Yapılan açık oylamada Plan ve Bütçe Komisyonuna AK Parti Grubundan Mustafa Şentürk, Sezai Meriç, İhsan Yazıcıoğlu, CHP Grubundan Sibel Yıldız ve Coşkun Öztürk, İmar Komisyonuna AK Parti Grubundan Yusuf Kalay, Fevzi Ekşi, Eyüp Karaarslan, CHP Grubundan Kemal Özer, Sertan Ocakçı, Hukuk İşleri Komisyonuna AK Parti Grubundan Ayhan Atay, Salih Kumaş, Mehmet Erdoğdu, CHP Grubundan Mustafa Başhan ve Osman Yavuz seçildiler.

 

CHP GRUBUNDAN TEPKİ

Kdz.Ereğli Belediye Meclisinin 2014 yılı faaliyet raporunun özetler halinde okunması öncesi usül gereği Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Başkanlık koltuğunu Nazım Erdoğan’a bıraktı. Faaliyet raporlarının okunmasının ardından ise CHP grubundan değerlendirmede bulunuldu. CHP Grubu adına konuşan Özkan Özyağcı, Kdz.Ereğli’ye bir çivi dahi çakılmadığını ısrarla vurgularken kente yapılacak her türlü olumlu adım için destek vermeye hazır olduklarını tekrarladı. Fen İşleri Müdürlüğünün yıl içerisinde yaptığı 12 faaliyetin 8’ini CHP’li dönemde yerine getirdiğini ifade eden Özyağcı konuşmasında şu eleştirileri sıraladı:

 

“ACISINI EREĞLİ HALKI ÇEKMEKTE”

Eski Belediye Başkanının bitirdiği yerinden başka bir belediye başkanı başlar, halkın huzuru ve güvenliği ekonomik ve siyasal anlamdaki gelişmesi için bu da devam eder. Ancak 2014 yılının Mart ayına kadar yapılan faaliyetlerinden sonra maalesef belediye başkanı el değiştirdikten sonra CHP’nin başlattığı bir sürü faaliyetler askıya alınmış ya da iptal edilmiştir. Şimdi onların acısını bütün Ereğli halkı çekmektedir. En basitinden söyleyeyim çarşı üstünü kapatma iptal edilmiş bunun parası asfalta aktarılarak bizim yılda 60-70 bin ton döktüğümüz asfalttan sadece 13 bin ton dökülmüş.

 

“İŞ YAPAMAZ DURUMA GELDİNİZ”

Geçmiş dönemde kapalı pazaryeri, terminal yapımı, piknik alanları, halı saha yapımları ve bu dönemde sizin yaptığınız priz, ampul değiştirmek ve sadece tamiratlardır. Ereğli halkı maalesef son 9 aylık dönemde mağdur olmuş ve halkın gözünde de maalesef belediye şuanda çalışmaz ve iş yapmaz pozisyona gelmiştir. Vatandaşın arasına katılarak bunu sorabilirsiniz. İyi şeyler yapılsın istiyoruz ama iyi şeyler göremiyoruz, 1 yıla baktığınızda faaliyetler konusunda AKP belediyesi sınıfta kalmıştır. Önünüzde 4 sene vardır bu 4 sene de şuanda elimizdeki faaliyet raporunda kuvvetli olduğumuz noktalarında başında diyor ki hükümet ile işbirliği yaparak faaliyetlerimizi arttırmak diyor. Siz yapabiliyorsanız yapın ama böyle bir şey yok.

 

“ÇİVİ ÇAKILMADI, GELİN HEP BERABER ÇAKALIM ÇİVİYİ”

Ereğli’ye gelmiş bir çivi çakılmış bir pozisyon yok, hep beraber çakalım bu çiviyi. Bize de ihtiyaç var ise hep birlikte yapalım. Bu faaliyet raporu  3 aylık kısmı bize aittir. Fen İşleri Müdürlüğünün 12 maddesi var bunun 8 maddesi bizim dönemimize aittir geri kalan 4 madde ise size aittir. Yani 1 yıl içerisinde 4 faaliyet yapmışsınız .Bizim size bıraktığımız AVM’ye kablo hattı çekmişsiniz, 13 bin ton sıcak asfalt dökmüşsünüz, inşaat malzemesi ve hazır beton almışsınız. Koskoca 110 bin nüfuslu Ereğli’de yapılan faaliyet bu. Ereğli bunu hak etmiyor daha çok hizmet bekliyor. El ile tutulur Karadeniz Ereğli’ye bir şey yok. Eğitim bölgesi yapılsın denildi bekliyoruz dosyalar verildi ama sadece dosyalar var. Oradan çıkıp biz burayı aldık orası Eğitim Fakültesi olmuştur demek gerekiyor biz bunu duymak istiyoruz. Faaliyet raporu faaliyetlerin yapıldığı yerdir, faaliyetin olmadığı yer de de rapor olmaz. Bu bir faaliyet değildir sadece aldatmacadır”

 

“MECLİS ÜYELERİ İLE BİRBİRİNİZE GİRDİNİZ”

CHP Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Cumhur Nalcı da faaliyet raporunu halkın anlayabileceği şekilde kısalttığını belirttiği konuşmasına zaman zaman AK Partili Meclis Üyeleri tepki gösterdi. Nalcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Karadeniz Ereğli’de su fiyatlarını indireceğiz dediniz oy avcılığı yaptınız, hadi buyurun dedik gereğini yapmadınız oy avcılığı yaptınız. Ereğli’de kavga var, gelince kavgayı bitireceğiz dediniz daha 6 ay geçmeden meclis üyeleri ile birbirinize girdiniz. Kendi meclis üyelerinize de kişisel çıkar peşinde koşan menfaatçiler dediniz. Ramazan ayında feshane diye bir şey koydunuz elinizi yüzünüze buluşturdunuz, ihaleye verdiğiniz kişi ile birlikte mahkemeliksiniz. Seçildiğinizin beşinci ayında halktan özür dilediniz.

 

“FESTİVAL YAPMAYACAĞIZ DEDİNİZ”

Göreve gelir gelmiş yurt içi ve yurt dışında sembol olmuş kelimeleri kaldırdınız. Bir yıl önce burada meclis üyeleri ile birlikte artık festival yapmayacağız, festivale ayırılan parayı eğitime ayıracağız dediniz ne değişti de yeni adı şenlik olan festivali yapma kararı aldınız? Bir yıldan beri sosyal belediyecilik anlamında tek bir adım bile atmadınız. Başka bir dernek ve organizasyonları kendiniz yaptınız gibi gösterdiniz. Belediye içerisinde yapılan anlamsız değişikliklerden sonra çalışan belediyeyi çalışamaz hale getirdiniz. Basit bir çöp ihalesini bile yapamadınız, 2 müdür ve bir başkan yardımcısı değiştirildi. Türkiye tarihinde bir ilke imza attınız belediye meclisine kendi getirdiğiniz kararı kendiniz red verdiniz, dünyada fenomen oldunuz, başka bir örneği yok. 5 Santimetre karda Ereğli Devlet Hastanesi’nin yolunu bile açmayı başaramadınız.

 

“EREĞLİ’NİN 1 YILINI HARCADINIZ”

Eski Devlet Hastanesi arazisinin eğitim alanı olması için önerge verdik ve destek verdik fakat siz birkaç tane bakanın eline dosya tutuştururken fotoğraf çektirmekten başka birşey göstermediniz. Ereğli Belediyesi alt yapıcılık ve sosyal belediyecilik konusunda sınıfta kaldınız ve 1 yılı boşuna harcadınız ki kendi partinizin yaptırdığı belediyenin memnunluk anketinde yüzde 83 başarısız çıktınız”

 

“YAPILAN İŞLERİ DEVAM ETTİRİYORUZ”

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da bu konuşmaların ardından söz alarak yapılan iyi şeyler olduğunu teşekkür beklerken eleştirildiklerini belirtti. Çivi çakılmadı sözüne tepki gösteren ve belirli noktalarda yapılan kaldırımlara dikkati çeken Uysal’ın açıklamaları şu şekilde: “Yalnız ikisi de aslında Özkan Bey kendi söylediğini ilk başta kullandığı cümleyi arkasından yaptığı konuşma ile teyit etti. Örneğin dedi ki faaliyetler askıya alındı yani biz yapılan faaliyetleri durdurmuşuz gibi bir algı yaratmaya başladı. En son cümlesinde 12 maddelik Fen İşlerinin yaptığını 8’ini biz yaptık 4’ünü siz yapmıştınız. Demek ki bizler belediyecilik anlayışımız gereği yapılan işleri devam ettiriyoruz.

 

“AVM’Yİ BELEDİYE BİNASINA ÇEVİRDİK”

AVM ile ilgili yapılan binayı biz belediye hizmet binasına çevirdik. Amaç şuydu, halkın belediye merkez binası, pazaryeri ve tansa üçgeninde gezip de zaman kaybetmesi tek çatı altında toplayarak hizmetlerin daha organize daha güzel yapılmasını sağladık. Halkımız da bundan sonra derece memnundur. Çarşı üstünün kapatılmasından biz vazgeçtik, halkımız için biz asfalt yol döktük. Çarşı üzerinin kapatılması emniyet ve estetik açıdan sıkıntı idi.

 

“ÜZÜLEREK DİNLEDİM”

Diğer şeyleri de üzülerek dinliyorum. Bir çivi bile çakmadınız dediniz ben gerçekten teşekkür etmiyorum ama bu kadar da art niyetli bakmanızı hayretle karşılıyorum. Hiç değilse yaptığımız bazı işleri güzel yaptınız demenizi beklerdim. Örneğin Akbank’ın önündeki cadde, oradaki cadde insanların yürümesi için, biz her zaman yayaların yürüyebileceği şekilde insanların rahat yürüyebileceği yollar yapacağız, bunlara teşekkür edebilirdiniz, Adidas’ın arkasındaki yayalaştırma çabalarımız devam ediyor. Bizim için önce insan, biz her zaman insanı yaşat ki devleti yaşat demişiz ama siz bunları görmek istiyorsunuz.

 

“HERŞEYİ YAPTIK YIKTIK ALGISI”

Örneğin herşeyi yaptık yıktık gibi bir algı yaratıyorsunuz. Biz neyi yıktık kantarın orayı yıktık evet orayı önümüzdeki günlerde de mesire alanı olarak plajlarımıza ilave edilecek. Mevcut metruk binaları yıkıyoruz yıkmaya da devam ediyoruz. Atatürk Anıtı çevresindeki büstleri kaldırdık, yıktığımız bütün yerlerin daha güzelini daha iyisini yapıyoruz. Cumhur arkadaşımız da sosyal belediyecilik adına kavga ediyorsunuz dedi kavga etmiyoruz, Ereğli ilçesinin kavga ile anılan bir ilçe olmasını istemiyoruz. Ramazan ayında 60 bin kişi iftar soframızdan paylaşmışızdır. Ben merak ediyorum Cumhur beyin söylediğini sosyal belediyecilik anlamına ne yaptınız, bizim başarılı olduğumuz sosyal belediyecilik, örneğin engelli koordinasyon merkezi kurulduk, 3 Aralık’ta belki de Türkiye’ye örnek olacak şekilde kutladık. Ramazan ayında şenlikler oldu, evde muhtaç ailelere yardımda bulunduk. Ben belediyecilik sosyal belediyecilik anlamında eskiden daha fazla başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Sadece engelli koordinasyon merkezi kurularak onların yanında olduğumuzu belirtmek bile güzel bir başarıdır. Fotoğraf konusunda da gayet güzel fotoğraflar verdiğimize inanıyorum.

 

“BUNU DEMEK HAKSIZLIK”

Bunları söylemek istiyorum ancak teşekkür istemiyorum ama bu kadar eleştiri de ağır, çivi çakmadınız demek de haksızlık. Bir baştan bir başa değişiyor. 40 Yıldır çöplüğe elinizi bile sürmediniz biz çöplüğe zemin etütleri yaptırdık kayan yolumuzu yaptırdık en kısa zamanda oraya başlayacağız. O bölgeye bisiklet yolları da açacağız. Köseağzı bölgesindeki dar yolu da düzelteceğiz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)