Kentte etkili olan yağış nedeniyle Kırmacı Mahallesi’nde iki katlı evin bahçesinde heyelan meydana geldi. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin olay yerinde yaptıkları incelemenin ardından 2 evin boşaltılmasına karar verdi. Ev sakini Fatma Demir, etkili olan sağanak yağış nedeniyle evin bahçesinde bulunan alanın heyelan nedeniyle büyük korku yaşadıklarını söyledi.

 



MAZGALLAR TIKANDI

İlçe merkezinde bulunan dereler zaman zaman taşması yol güzergahlarında ulaşımı durdururken ekipler tıkanan mazgalları açmak için yoğun çaba sarf etti.

 

ADLİYE DE ETKİLENDİ

Ereğli Adliyesine girişler ise yol güzergahının sularla kaplanması nedeniyle gerçekleşemedi. Adliyenin bodrum katı sular altında kalırken Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) ile Ereğli Belediyesi ekipleri tarafından su boşaltma çalışması yapıldı.

 

EKİPLER YOĞUN ÇALIŞIYOR

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yaptığı açıklamasında,  “İlçemizde başlayan yoğun yağışlardan dolayı bir çok noktada su baskınları meydana geldi. Kırmacı Mahallesi Erinç Özdamar Sokak üzerinde evlerin alt bölümünde toprak kayması sonucu risk oluşacağından olay yerine gittik, evleri boşalttık. Evlerindeki vatandaşların konaklamalarını sağlamak istedik kendileri akrabalarına gidecekler. Havaların düzelmesinin ardından keşif yapacağız. İtfaiye Müdürlüğümüzdeki 65 personelimiz 13 ayrı noktada çalışmalarını sürdürüyor”

 

GÖRÜNTÜLERE DE YANSIDI

Öte yandan heyelan yaşandığı alandan kopan toprak yığınının dere yatağına düşüş anları ise bir işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde toprak yığınının dere yatağını doldurarak geçişi gözüküyor.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)




 

Vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve özellikle de özel araçlarını kullanmamaları gerekiyor.